Για υπόθεση μείωσης προστίμου

Καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος

Καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος
Ο νομάρχης Π.Ψωμιάδης  
in.gr audio player
Θεσσαλονίκη
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων -πρόστιμο το οποίο είχε επιβάλει προκάτοχος του κ. Ψωμιάδη.

Το Δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου από το συγκεκριμένο αδίκημα.

«Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Δέχομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθεση με το Κράτος, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο», είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμα για να συνετίζει τους πολίτες και όχι για να τους εξοντώνει.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος για την πλήρη δικαίωσή του στο δευτεροβάθμιο Εφετείο και τόνισε: «Οι συκοφάντες θα πάρουν πάλι την απάντησή τους από το λαό της Θεσσαλονίκης».

Απολογούμενος, την Πέμπτη, ο κ. Ψωμιάδης είχε πει: «Λειτούργησα στα όρια του νόμου, θέλοντας να δείξω το ανθρώπινο πρόσωπο της Νομαρχίας. Έχω μειώσει στο ελάχιστο εκατοντάδες πρόστιμα και δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια. Τι να έκανα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Ήταν ετοιμοθάνατος, να τον έστελνα στο θάνατο; Καλύτερα να πέθαινα εγώ ο ίδιος. Για μένα και τη Νομαρχία ο άνθρωπος είναι πάνω από τα οικονομικά. Εξάλλου, το 80% των προστίμων που επιβάλλει γενικώς το Δημόσιο δεν πληρώνονται. Το κράτος χάνει καθημερινά εκατομμύρια ευρώ κι εγώ μείωσα το πρόστιμο, αν θέλετε, για να γίνει πιο ρεαλιστική η είσπραξή του. Όπως και έγινε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη