«Δεν προδικάζει ενοχή»

Αναστέλλει το ΠΑΣΟΚ την ιδιότητα μέλους σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens

Αναστέλλει το ΠΑΣΟΚ την ιδιότητα μέλους σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου  
in.gr audio player
Αθήνα

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αναστέλλει την ιδιότητα τους μέλους του Κινήματος σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή δεν προδικάζει ενοχή. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης για την υπόθεση και την άρνησή της να προχωρήσει για Εξεταστική Επιτροπή.

«Το ΠΑΣΟΚ σε αντιδιαστολή με την τακτική συγκάλυψης, που ακολουθεί η ΝΔ, θα αναστέλλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος σε όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και διευκρίνισε ότι η αναστολή αυτή «δεν αποτελεί τεκμήριο για το αποτέλεσμα της δικαστικής ερευνητικής διαδικασίας». Πρόσθεσε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ περιμένει να το ακολουθήσει σε αυτή του την πράξη και η ΝΔ».

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι στο θέμα της Siemens το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου έχουν επανειλημμένως ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε ότι η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προτάσεις που έχει κάνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο Γ.Παπανδρέου, στις οποίες εκτός από τη δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, περιλαμβάνονται η δημόσια πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό και το αίτημα συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως μετέδωσε το Mega, η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να έχει καταρχάς εφαρμογή σε δύο πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα είναι ο πρώην υπουργός Τ.Μαντέλης και το άλλο ο κ. Θ.Τσουκάτος.

hspace=0Δείτε το βίντεο

Ο κ. Μαντέλης κατήγγειλε την Τετάρτη δημοσιεύματα που τον «φωτογράφιζαν» ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση. «Είναι εξοργιστικώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά τα δημοσιεύματα του Τύπου που με εμφανίζουν πως δήθεν εισέπραξα εκατομμύρια μάρκα από τη Siemens. Ζητώ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, να δοθούν στη Δικαιοσύνη, για να πράξει το καθήκον της και να αποκατασταθεί η αλήθεια» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαντέλης.

Η τελευταία πτυχή της υπόθεσης που ήρθε στη δημοσιότητα αφορά σε διερεύνηση εμβασμάτων 10 εκατ. μάρκων από τη Siemens σε δικαιούχο λογαριασμού με το όνομα «A.Rocos». O εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει άρση του τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί το πρόσωπο που εισέπραξε τα επίμαχα εμβάσματα, καθώς και αν αυτά τα χρήματα συνδέονται και με ποιον τρόπο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, σέβεται την ανεξαρτησία της και περιμένει τη ολοκλήρωση της έρευνας από την Δικαιοσύνη. Κανένα άλλο σχόλιο για τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας τη φημολογία για ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens είπε: «Πρέπει να γίνει ο έλεγχος με ταχύτητα, σε βάθος και προς όλες τις πλευρές. Στα πλαίσια αυτού του ελέγχου, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ελεγχθεί και το θέμα της υπόθεσης C4I και συγκεκριμένα να δοθεί άμεσα από την κυβέρνηση η σύμβαση που υπογράφηκε μετά την επαναδιαπραγμάτευση, διότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά και σημαντικά στοιχεία. Από κει και πέρα χρειάζεται άμεσα Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, όπως ήδη έχουμε προτείνει.»

« «Εμείς βλέπουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά συμφέροντα που θέλουν να κλείσουν όλα τα στόματα και να μη βγει τίποτα στην επιφάνεια -και το κατανοείτε πάρα πολύ καλά αυτό. Και δυστυχώς, αυτή την προσπάθεια τη συνδράμει η Κυβέρνηση με την άρνησή της να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή» πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη