«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί»

«Πράσινο φως» του ΣτΕ για κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα

«Πράσινο φως» του ΣτΕ για κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα
Χώρος υγειονομικής ταφής στη Θεσσαλονίκη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Ομόφωνα απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση του δήμου Κερατέας για ακύρωση της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στον συγκεκριμένο δήμο.

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων της Κερατέας που προσέφυγαν δικαστικά, κρίνοντας ότι είναι σύμφωνη με τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος και την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία επιλογής του χώρου κατασκευής ΧΥΤΑ.

Να σημειωθεί ότι με προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου τμήματος του ΣτΕ έχει επιτραπεί η κατασκευή ΧΥΤΑ στους δήμους Φυλής και Γραμματικού στην Αττική.

Δυσαρέσκεια κατοίκων

Ωστόσο, οι κάτοικοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την απόφαση και έτοιμοι να ξεκινήσουν νέες κινητοποιήσεις. «Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας σκουπιδότοπος. Η δημιουργία μίας χωματερής θα είναι η απόλυτη καταστροφή για όλες τις επόμενες γενιές», είπε στα Νέα, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατέας, Γιώργος Αδάμης.

Μάλιστα οι κάτοικοι αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της περιοχής, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην καταστρέψουν την περιοχή μας».

Ο ΧΥΤΑ της Κερατέας θα έχει έκταση 100 στρεμμάτων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για άλλα 54 στη δεύτερη φάση της κατασκευής. Θα δέχεται 127.500 τόνους σκουπίδια τον χρόνο. Την ίδια έκταση και την ίδια ποσότητα σκουπιδιών προβλέπεται να δέχεται και ο ΧΥΤΑ στην περιοχή του Γραμματικού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη