«Ισχυρότερο από ποτέ το σύστημα»

Διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για ομαλή ηλεκτροδότηση

Διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για ομαλή ηλεκτροδότηση
Φυλλάδια για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μοίρασε στο Σύνταγμα ο Δ.Σιούφας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Ενημερωτικά έντυπα για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας διένειμαν τη Δευτέρα στην πλατεία Συντάγματος ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Στεφάνου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το κατά πόσο ανησυχεί αυτές τις ημέρες για την ευστάθεια του δικτύου, ο κ. Σιούφας επανέλαβε: «Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε δυσάρεστο ενδεχόμενο. Και αυτό θα κάνουμε και τις επόμενες μέρες. Και όλα τα μέτρα είναι σε κάθε κατεύθυνση».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ο ΔΕΣΜΗΕ να προχωρήσει σε περικοπές φορτίων, αν παραστεί ανάγκη, από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ο κ. Σιούφας δήλωσε: «Όχι, θα κάνουμε λελογισμένη διαχείριση της όλης κατάστασης, έχοντας έγνοια το σύνολο του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφάνου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το πρωί (11:10) η αιχμή του φορτίου βρισκόταν ήδη στα υψηλότερα επίπεδα της χρονιάς, πάνω από τα 9.800 MW: «Πηγαίνουμε για πολύ μεγάλο ρεκόρ. Μπορούμε να διαχειριστούμε πολύ υψηλότερα φορτία από αυτό το επίπεδο, να μην ανησυχεί κανείς».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε επίσης ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία διακοπή, πλην των ορυχείων της ΔΕΗ, που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να λειτουργούν αυτή την ώρα και, αν χρειαστεί, ως έσχατη ανάγκη, στα αγροτικά, τα οποία δεν θα έπρεπε επίσης να λειτουργούν από 11 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, βάσει του συμβολαίου που έχουν με τη ΔΕΗ. «Καμία άλλη διακοπή, το σύστημα είναι ισχυρότερο από ποτέ και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό» δήλωσε.

Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σχολίασε: «Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στα μέτρα εξοικονόμησης της ενέργειας. Αλλά, είναι εξοργιστικό να βλέπει κανείς τον υπουργό και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, τώρα, να επιχειρούν με διάφορα επικοινωνιακά τρικ, να καλύψουν την ανεπάρκεια της πολιτικής της κυβέρνησης επί τέσσερα χρόνια, που οδήγησε στην ανεπάρκεια του ηλεκτρικού ρεύματος και επιπλέον, στην απαξίωση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας μας».

«Η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας δεν δικαιολογεί με τίποτα τη συνεχή υποβάθμιση της ΔΕΗ και τα σχέδια μετεκλογικής ιδιωτικοποίησής της, που περίπου εξήγγειλε ο κ. Γ.Αλογοσκούφης» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σιούφα για την ανάγκη εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη