Οριακές οι διαφορές

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων δείχνει άλλη μία δημοσκόπηση

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων δείχνει άλλη μία δημοσκόπηση
Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου στην έρευνα της MARC  
in.gr audio player
Αθήνα
Στο 0,4% περιορίζεται η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με νέο γκάλοπ, αυτή τη φορά από την εταιρεία MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MARC, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται με 35,7%, έναντι 35,3% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,9%, το ΛΑΟΣ 3,8%, ο ΣΥΝ 3,7% και το κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος έφτασε το 14,6%.

Σύμφωνα με την αναγωγή που έκανε η MARC για την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, η ΝΔ σχηματίζει οριακή πλειοψηφία με 151 έδρες, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει 108 έδρες, το ΚΚΕ 18, ο ΛΑΟΣ 12 και ο Συνασπισμός 11.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 62,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 21,1%. Ενδεικτικό πάντως είναι ότι το 76,1% των ερωτηθέντων προβλέπει οριακή νίκη του πρώτου κόμματος, όποιο και αν είναι αυτό.

Ο Κ.Καραμανλής παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ, με το 43,1% των ψηφοφόρων να τον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό, έναντι 33% για τον Γ. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter εμφάνιζε επίσης οριακή διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, στο 0,2%: ΝΔ 34,2% και ΠΑΣΟΚ 34%.

Eξάλλου, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν» η ΝΔ προηγείται με 36,2%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 34%, το ΚΚΕ στο 7,5%, ο ΣΥΝ στο 4% και ο ΛΑΟΣ στο 3,9%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 73,9% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ το 65,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η υπόθεση των ομολόγων έβλαψε την κυβέρνηση.

Αναμένονται οι τελευταίες έρευνες της περιόδου (MRB, Metron Analysis) ενώ ο μεγάλος άγνωστος «Χ» παραμένει ο χρόνος των εκλογών.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη