Αλλαξε στάση ο πρόεδρος ΑΠ

Ανακάλεσε ο Ρ.Κεδίκογλου την απαγόρευση χορήγησης αντιγράφων αποφάσεων

Ανακάλεσε ο Ρ.Κεδίκογλου την απαγόρευση χορήγησης αντιγράφων αποφάσεων
Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου   (Φωτογραφία:  Icon )
in.gr audio player
Αθήνα
Μόνο για τρεις ημέρες ίσχυε η απαγόρευση χορήγησης αντιγράφων δικαστικών αποφάσεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι τελικώς θα χορηγούνται αντίγραφα σε δημοσιογράφους και δικηγόρους.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση για την τριήμερη απαγόρευση ελήφθη λόγω διαρροής ορισμένων αποφάσεων πριν από τη δημοσίευσή τους, καθώς και λόγω της διαρροής ορισμένων εμπιστευτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου αναφέρει: «Τα αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων χορηγούνται από τη γραμματεία του Αρείου Πάγου στους δικηγόρους και δημοσιογράφους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα επί σειρά ετών.

Ο περιορισμός που τέθηκε για τρεις ημέρες οφειλόταν στη διαρροή ορισμένων αποφάσεων πριν από την έκδοση και δημοσίευσή τους, όπως και ορισμένων εμπιστευτικών εγγράφων. Ήδη εντοπίστηκε ο τρόπος της διαρροής αυτής και αντιμετωπίστηκε με τον προσήκοντα τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Απριλίου 2007 ο πρόεδρος του ΑΠ με εγκύκλιό του απαγόρευσε σε δικηγόρους και δημοσιογράφους να διαβάζουν και να λαμβάνουν αντίγραφα δικαστικών αποφάσεων, εκτός από τους πληρεξούσιους δικηγόρους και τους διαδίκους. Οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την εγκύκλιο, για να διαβάσουν μια απόφαση έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση στον κ. Κεδίκογλου, που να αποδεικνύουν το έννομο συμφέρον τους και αν ο πρόεδρος του ΑΠ ενέκρινε, θα χορηγούσε την άδεια.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη