Νέα επίθεση

Προσπάθεια «υποδούλωσης» των μαθητών βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος στο νέο βιβλίο Ιστορίας

Προσπάθεια «υποδούλωσης» των μαθητών βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος στο νέο βιβλίο Ιστορίας
Η συνείδηση των Ελλήνων προκαλεί τις διαμαρτυρίες, είπε ο κ. Χριστόδουλος (φωτ. αρχείου)  
in.gr audio player
Αθήνα
Εναντίον του βιβλίου της ιστορίας της Στ τάξης δημοτικού, των συγγραφέων και των υποστηριχτών τους, καταφέρθηκε την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Τους κατηγόρησε μάλιστα ότι προσπαθούν να «υποδουλώσουν τη νεολαία».

Κατά το κήρυγμά του από το ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο, ο κ. Χριστόδουλος είπε μεταξύ άλλων:«Σήμερα δεν αμφισβητείται μόνο η παρουσία της Εκκλησίας μέσα στη δημόσια ζωή του τόπου, αλλά και η έννοια του έθνους. Διότι τα έθνη, υποστηρίζουν όσοι τα αμφισβητούν, υπήρξαν δημιουργήματα άλλων εποχών και σήμερα δεν είναι απαραίτητα, έστω και εάν το έθνος αποτελεί τη συνεκτική έννοια του Ελληνισμού. Μήπως ο αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία ωθούν τον κόσμο να διαμαρτύρεται για τα όσα γράφονται στο βιβλίο; Η εσωτερική συνείδηση των Ελλήνων, η οποία αγανακτεί στην ομογενοποίηση των πάντων, προκαλεί τις διαμαρτυρίες.»

»Αμφισβητούν ακόμη και την 25η Μαρτίου, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, το Λάβαρο της Επανάστασης, τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, την Αγία Λαύρα και όλους τους ήρωες οι οποίοι στους αγώνες τους έλεγαν πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Αυτά τους ενοχλούν και θέλουν να καταστρέψουν όσα βιβλία τα γράφουν για να μπορέσουν να υποδουλώσουν τη νεολαία.».

Ο αρχιεπίσκοπος ακόμη χαρακτήρισε γενίτσαρους εκείνους που όπως τόνισε «εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό και υψώνουν θρασεία κεφαλή, προκειμένου να αμφισβητήσουν τα αναμφισβήτητα πράγματα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη