Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας
Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της 15ετίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Με τη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Στις 15:00 ξεκίνησε η πορεία από το Πεδίον του Αρεως. Παράλληλες συγκεντρώσεις των αναρχικών στα Προπύλαια και το Μοναστηράκι.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της 15ετίας, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες από το εξωτερικό.

Μαζική παρουσία αναμένεται να έχουν εκατοντάδες φορείς και ενώσεις από την Περιφέρεια. Από τα πολιτικά κόμματα τη στήριξή τους έχουν ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πεδίον του Αρεως. Οι διαδηλωτές θα διασχίσουν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, τη Βασ. Σοφίας, θα περάσουν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα και, τέλος, στο Ζάππειο.

Κλειστές οι Πατησίων και στα δύο ρεύματα από την Αγίου Μελετίου έως την Πανεπιστημίου, η Μάρνη από την Γ Σεπτεμβρίου έως την Πατησίων, η λεωφόρος Κηφισίας από την Κατεχάκη έως την λεωφόρο Αλεξάνδρας και η Πειραιώς από την Ιερά Οδό έως την Ομόνοια.

Στη διάρκεια της πορείας 8.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ η αστυνομία μοίρασε φυλλάδιο με οδηγίες εν όψει της πορείας προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στο φυλλάδιο οι Αρχές καλούν τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες να λάβουν μέτρα ασφαλείας, να ασφαλίσουν τα καταστήματά τους, να απομακρύνουν διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο, να ελέγξουν τα συστήματα πυρασφάλειας και να απομακρύνουν τα οχήματα.

Επίσης, σε περίπτωση που γίνονται οικοδομικές εργασίες, να μεριμνήσουν ώστε ως σήμερα στις 6 το απόγευμα να έχουν απομακρυνθεί κοντέινερ με υλικά και άλλα αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για προκλήσεις φθορών και να ασφαλίσουν τους χώρους της επιχείρησης κατά τρόπο που να είναι απολύτως αδύνατη η πρόσβαση ατόμων.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη