Ενόψει της επίσκεψής του στη Θράκη

Επιστολή μητροπολίτη και δημάρχου Αλεξανδρούπολης σε Ερντογάν

Επιστολή μητροπολίτη και δημάρχου Αλεξανδρούπολης σε Ερντογάν
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
in.gr audio player
«Οι Θρακιώτες Έλληνες πολίτες -αν χρειαστεί- θα απαιτήσουμε και θα στηρίξουμε τον πρωθυπουργό μας και την κυβέρνηση σε οποιεσδήποτε ενέργειες, προκειμένου να απωθηθεί κάθε ενδεχόμενη ξενική προσπάθεια που θα στοχεύει να κλονίσει την ήρεμη συμβίωσή μας στην ελληνική Θράκη» διαμηνύουν ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον καλωσορίζουν, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι «ο τόπος που γεννήθηκε η Δημοκρατία, που γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός», «η χώρα που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες».

Στην επιστολή τους σημειώνουν πως, «εδώ, στη Θράκη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούμε μαζί, με τρόπο που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Εδώ συνυπάρχει η αγωνία ενός λαού, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, όμως με κοινή προσήλωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Παράλληλα, παροτρύνουν τον κ. Ερντογάν να «κάνουμε αυτό που πρότεινε κάποτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν είπε για τη Συνθήκη της Λοζάνης ''η δίκη διήρκεσε τέσσερις αιώνες, αλλά βγήκε οριστικό αποτέλεσμα και τώρα πρέπει όλοι να το σεβαστούμε και να χτίσουμε ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας πάνω σ΄ αυτό''».


in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη