Ηράκλειο: Εξαπατούσαν πολίτες κάνοντας δήθεν έρανο

Ηράκλειο: Εξαπατούσαν πολίτες κάνοντας δήθεν έρανο
Φωτογραφία αρχείου
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)
Δύο αλλοδαποί συνελήφθηκαν για το αδίκημα της απάτης και της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο Ρουμάνους, ηλικίας 21 και 24 ετών, που εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να αποκρύψουν σε εξωτερικό χώρο κτιρίου, δύο ντοσιέ που είχαν στην κατοχή τους.

Τα ντοσιέ, όπως διαπιστώθηκε, είχαν στο εσωτερικό τους έγγραφα, τα οποία έφεραν σφραγίδες και υπογραφές, οργάνωσης που λειτουργεί για τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, οι δύο αλλοδαποί σε προγενέστερο χρόνο την ίδια ημέρα, προσέγγιζαν διερχόμενους τουρίστες και συγκέντρωναν χρήματα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Συγκεκριμένα, επιδεικνύοντάς τους τα συγκεκριμένα έγγραφα, τους έπειθαν ότι ενεργούσαν έρανο, για τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό το οποίο προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη