Για ταφόπλακα μιλούν οι γιατροί

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το ΠΕΔΥ, κλειστά τα πολυϊατρεία

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το ΠΕΔΥ, κλειστά τα πολυϊατρεία
Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις των γιατρών στα πολυϊατρεία   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
in.gr audio player
Αθήνα:
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για το ΠΕΔΥ, που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και εντάσσει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΕΣΥ.

Προβλέπει μεταξύ άλλων το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, καθώς και την ένταξη 8.500 εργαζομένων στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Σε προσλήψεις συμβασιούχων και επικουρικών γιατρών προχωρεί το υπουργείο για να καλύψουν σε πρώτη φάση τις κενές θέσεις στα πολυϊατρεία, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν σε έναν μήνα ως αστικά κέντρα υγείας.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Τρίτης, ο αριθμός και οι ειδικότητες θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες με βάση τις αιτήσεις των γιατρών που κατέχουν οργανικές θέσεις στον Οργανισμό.

Οι κενές θέσεις θα προκύψουν από όσους αρνηθούν να επιλέξουν το νέο καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

«Για οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), και καλεί τους συμβεβλημένους γιατρούς-μέλη του «να αναστείλουν τώρα τις συμβάσεις τους, οι οποίες ούτως ή άλλως τον επόμενο μήνα καταργούνται και να συνταχθούν, ολοι μαζί, σε μια πανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης της επιβίωσής τους μέσα από συλλογικές συμβάσεις».

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας

Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν κλείνουν, θα ξανανοίξουν σε ένα μήνα, και στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται δωρεάν από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε διευκρινιστικό του σημείωμα για τις αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ.

Στο διάστημα του ενός μηνός που θα διαρκέσει η μετάβαση των πολυιατρείων  στο νέο φορέα, ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, οι πενταψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα απενεργοποιηθούν.

Σημειώνεται επίσης, ότι η χορήγηση όλων των ακριβών φαρμάκων συνεχίζεται κανονικά και γίνεται όπως και πριν, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), στις επιτροπές των οποίων συμμετείχαν γιατροί του ΕΟΠΥΥ, διευκρινίζεται ότι έχει υπογραφεί τροπολογία για μετακίνηση γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

 • O ΝΕΥΡΑΣΘΕΝΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  Δεν έχω καταλάβει και πολύ καλά όλο αυτό που επιχειρεί ο υπουργός να πράξει ξεφωνίζοντας και φέρνονας γύρα όλα τα κανάλια. Για να μιλήσει με τον καθένα ζητά πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων μέσα από τα παράθυρα. Αν κανείς είναι ΣΥΡΙΖΑ του συμπεριφέρεται σαν ταύρος που βλέπει το κόκκινο πανί μπροστά του. Όταν ακούω την φράση είστε Συριζαίος ? είστε ΚΚΕ? (λεπρός ) μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση με τον μαλάκα. Αυτός τι στο διάολο είναι που κρίνει τους άλλους. Ενα άθλιο φασιστόμουτρο είναι και δεν του το έχει πει κανείς κατά πρόσωπο όπως κάνει ο ίδιος. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα και θα σας στείλει ο λαός στο Διάολο όλους εσάς. Που είσαι αείμνηστε Γεννηματά να δεις το αίσχος στην ΥΓΕΙΑ #0004

 • τέλος στη δημόσια και δωρεάν υγεία

  χθές πήγα σε ιδιώτη παιδιάτρο, για να γράψω χάπια για την 10χρονη κόρη μου που πάσχει από οικογενής υπερχοληστεριναιμία, μου χρέωσε 15 ευρώ την επίσκεψη, η συνταγή ήταν τριμηνιαία, συν 7 ευρώ συμμετοχή στο φαρμακείο για κάθε μήνα. Την επόμενη φορά θα πάω να τα αγοράσω χωρίς συνταγή. "Να ευχαριστήσω" γιατρούς και υπουργούς που νοιάζονται και για την υγεία των παιδιών αυτής της χώρας. #0005

 •  

  Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το ΠΕΔΥ, κλειστά τα πολυϊατρεία

  Φταίνε : - Οι γιατροί - Οι εργαζόμενοι - Οι αγρότες - Οι συνταξιούχοι Φταίνε οι ... πάντες, εκτός από τους κάθε λογείς ... Αδώνηδες !!! Α, ρε άμοιρε ελληνικέ λαέ ... Πότε θα ξυπνήσεις ... #0006

  Απαντήσεις: 1 | Εμφάνιση όλων 

  •  

   όταν κάποιοι αγρότες παίρνανε τις επιδοτήσεις τοσα χρόνια και κάνανε βίλες εσυ ...κοιμόσουν; το οτι ο χωρος της υγείας είχε το μεγαλύτερο φαγοπότι δεν το ξέρεις; ή κοιμόσουν;... #0001

Διαβάστε όλες τις απόψεις (12)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη