Ηχηρή επανεμφάνιση

«Μεγάλη η ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο

«Μεγάλη η ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο
«Αλέκος Αλαβάνος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στη διάρκεια της ποιητικής παρουσίασης ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
1 φωτογραφίες
in.gr audio player
Αθήνα

Με αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΝ και την εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «μεγάλη ήττα» έκανε την πρώτη του εμφάνιση, μετά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής, σε παρουσίαση ποιητικής συλλογής, ο Αλέκος Αλαβάνος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, κατά την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Η μεγάλη εποχή» της Νάντιας Βαλαβάνη, ο Αλέκος Αλαβάνος εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΝ, των εσωκομματικών μηχανισμών και του μοντέλου που η Κουμουνδούρου θέλει να επιβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κλείνοντας την παρέμβασή του και καθώς δεν είχε γραφεί η ιδιότητά του στην πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου σημείωσε ότι από εδώ και πέρα δηλώνει «Αλέκος Αλαβάνος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Αλαβανος χαρακτήρισε μεγάλη ήττα το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας «ήταν επιτυχία με βάση τα ποσοστά και το πώς αντέδρασε ο διαπλεκόμενος Τύπος. Ηταν όμως μεγάλη ήττα γιατί στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε αναλάβει να κλείσουμε το χάσμα του 89, είχαμε αναδειχθεί ως Η αντιπολίτευση, [...] είχαμε κάνει βήματα μπροστά στην αλλαγή του τοπίου». 

«Ηταν μεγάλη ήττα γιατί ο δικομματισμός μπόρεσε όχι μόνο να λειτουργήσει με τον πιο ομαλό τρόπο, αλλά και να δώσει ελπίδα στο χρεοκοπημένο σύστημα» τόνισε.

Επιβεβαιώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από τον Συνασπισμό και εκφράζοντας το όραμά του για το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε δηκτικά ότι «οι ομοφωνίες, οι πλειοψηφίες, οι συμφωνίες μεγάλων τάσεων δεν μπορούν να οδηγήσουν το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πουθενά. Το εγχείρημα της Αριστεράς δεν είναι αποκλειστικό κομματικό εγχείρημα. Αν μείνει έτσι, είναι καταδικασμένη. Η Αριστερά παίρνει οξυγόνο από τον χώρο των ιδεών ως φιλοσοφικό και πολιτισμικό εγχείρημα» .

Επέκρινε την ηγεσία του ΣΥΝ χωρίς να ονοματίζει επισημαίνοντας: «Ο αντίπαλος της Αριστεράς δεν είναι εκτός των τειχών, διεισδύει εντός προσπαθώντας να παραγάγει αξίες σχετικές με τον κυνισμό, τον καριερισμό, το λαϊφστάιλ στον χώρο της Αριστεράς».

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη