Συνάντηση στο Μαξίμου

Δεσμεύσεις Καραμανλή για μείωση των ελλειμμάτων ενώπιον του Ζ.Μπαρόζο

Δεσμεύσεις Καραμανλή για μείωση των ελλειμμάτων ενώπιον του Ζ.Μπαρόζο
O πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν  
in.gr audio player
Αθήνα

Στις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα με τα οικονομικά της αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.

Ο Πορτογάλος αξιωματούχος είπε ότι μέχρι το 2013 η χώρα θα λάβει 20,4 δισ. ευρώ.

«Είμαι αποφασισμένος η ΕΕ να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Η ευρωπαϊκές πολιτικές αποτελούν ένα καλό πλαίσιο και στηρίζουν τη χρηματοδότηση. Μέχρι το 2013 η Ελλάδα θα λάβει 20,4 δισ. ευρώ.

» Έτσι θα ξεκινήσουν έργα τα οποία θα μπορέσουν να έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία. Και με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να πω ότι για το 2009 τα κονδύλια είναι έτοιμα να έρθουν στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση των ασθενέστερων που πλήττονται από την κρίση, ενώ θα συνεχιστούν και οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτή του ΟΣΕ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι σταθερός στόχος είναι η μείωση των ελλειμμάτων, ώστε η χώρα να βρίσκεται σε καλύτερη θέση εκκίνησης μόλις ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

«Επικοινωνιακή επιχείρηση στήριξης ενός πρωθυπουργού σε δυσκολία» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ την επίσκεψη του Ζοζέ Μπαρόζο στην Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη