Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο με τις «σκλάβες του σεξ» αποκαλύπτει η Ν.Κορέα

Βίντεο ντοκουμέντο με τις «σκλάβες του σεξ» αποκαλύπτει η Ν.Κορέα

Η Νότιος Κορέα έδωσε στο φως της δημοσιότητας το πρώτο βίντεο ντοκουμέντο για τις «γυναίκες ανακούφισης», οι οποίες αναγκάζονταν να εργάζονται ως σκλάβες του σεξ για τους Ιάπωνες στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η νότιος Κορέα έδωσε στο φως της δημοσιότητας το πρώτο βίντεο ντοκουμέντο για τις «γυναίκες ανακούφισης», οι οποίες αναγκάζονταν να εργάζονται ως σκλάβες του σεξ για τους Ιάπωνες στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Βιντεοσκοπημένο από Αμερικανούς στην Κίνα, το βίντεο των 18 δευτερολέπτων βρέθηκε στα αμερικανικά αρχεία, από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Σεούλ. Εκεί, απεικονίζονται αρκετές γυναίκες στη σειρά, που μιλούν σε Κινέζο στρατιώτη.

Ακτιβιστές της Νοτίου Κορέας υπολογίζουν ότι περίπου 200.000 γυναίκες οδηγήθηκαν με τη βία στην πορνεία για Ιάπωνες στρατιώτες.

Πιστεύεται ότι οι περισσότερες ήταν από την Κορέα, αλλά και από την Κίνα, την Ινδονησία, της Φιλιππίνες και την Ταϊβάν.

Έως τώρα, οι μόνες ενδείξεις γυναικών που οδηγήθηκαν εκβιαστικά στην πορνεία για τον ιαπωνικό στρατό, ήταν φωτογραφίες και μαρτυρίες επιζώντων.

Η ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε από αμερικανικά και κινεζικά στρατεύματα στην επαρχία Γιούναν της Κίνας, η οποία τότε ήταν υπό ιαπωνική κατοχή.

Οι επτά Κορεάτισσες απελευθερώθηκαν το 1944, ενώ ο Κινέζος στρατιώτης που μιλούσε μαζί τους αναγνωρίστηκε ως ο επικεφαλής της Δύναμης Κίνας-Αμερικής, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το ζήτημα προκαλούσε ανέκαθεν ένταση στις σχέσεις Σεούλ-Τόκιο, ενώ η Νότιος Κορέα απαιτούσε συγγνώμη και αποζημίωση.

Το 2015 οι δυο χώρες έφτασαν σε συμβιβασμό: το Τόκιο απολογήθηκε επίσημα και συμφώνησε να πληρώσει 1 εκατομμύριο γιεν (7 εκατ. ευρώ), για να αποζημιώσει τα θύματα.

Βέβαια, το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί ένταση στις διμερείς σχέσεις. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο έχει να κάνει με την προσωρινή ανάκληση του Ιάπωνα πρεσβευτή στη Σεούλ, με αφορμή την τοποθέτηση αγάλματος «γυναίκας παρηγοριάς» έξω από το προξενείο της χώρας στην πόλη Μπουσάν.

Παρόμοιο άγαλμα τοποθετήθηκε, επίσης, έξω από το ιαπωνικό προξενείο στη Σεούλ, ενώ το Τόκιο ζητά την απομάκρυνση και των δυο αγαλμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024