Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάγδα Γκέμπελς: Η μητέρα-πρότυπο των ναζί είχε πατέρα... εβραίο

Μάγδα Γκέμπελς: Η μητέρα-πρότυπο των ναζί είχε πατέρα… εβραίο

H Μάγδα Γκέμπελς υπήρξε το πρότυπο μητέρας και συζύγου για τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Η συνταγή φαίνεται να «χαλάει» μετά τις νέες αποκαλύψεις. Η Μάγδα, γεννημένη στις 11 Νοεμβρίου 1901, ήταν κόρη εβραίου. Μάλιστα, δεν έκανε τίποτα για να σώσει τον πατέρα της από την εξόντωση στο Μπούχενβαλτ.

H Μάγδα Γκέμπελς υπήρξε το πρότυπο μητέρας και συζύγου για τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Η συνταγή φαίνεται να «χαλάει» μετά τις νέες αποκαλύψεις. Η Μάγδα, γεννημένη στις 11 Νοεμβρίου 1901, ήταν κόρη εβραίου…

Όταν γεννήθηκε καταχωρήθηκε στο ληξιαρχείο ως Γιοχάνα Μαρία Μαγδαληνή και με το επίθετο της ανύπαντρης μητέρας της Μπέρεντ.

Εκείνη την ίδια χρονιά, η μητέρα της παντρεύτηκε τον βιομήχανο Όσκαρ Ρίτσελ, ωστόσο, η Μάγδα δεν πήρε το επίθετό του, καθώς ο πατριός της δεν την ήθελε. Έτσι κι αλλιώς εκείνος ο γάμος δεν κράτησε παρά μόνο 4 χρόνια.

Ο ιστορικός Όλιβερ Χίλμες ήρθε να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη: ο βιολογικός πατέρας της Μάγδας ήταν ο εβραίος έμπορος Ρίχαρντ Φριντλέντερ.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η ισπανική El Pais, επιβεβαιώθηκε κάτι για το οποίο υπήρχαν ήδη φήμες, αλλά και δημοσιεύματα όπως του Spiegel: στις φλέβες της γυναίκας-πρότυπο για το Τρίτο Ράιχ κυλούσε εβραϊκό αίμα.

Η Μάγδα Γκέμπελς αρχικά παντρεύτηκε τον βιομήχανο Χέρμπερτ Καντ, ο οποίος επί Χίτλερ είδε την περιουσία του να αυξάνεται σημαντικά. Μαζί του απέκτησε ένα παιδί.

Ο γάμος της με τον Γκέμπελς έγινε τo 1932. Στις 30 Απριλίου 1945, η μητέρα-«πρότυπο» δηλητηρίασε τα έξι παιδιά τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε μαζί με τον σύζυγό της.

Για την ιστορία, ο πατέρας της συνελήφθη στις Βρυξέλλες και πέθανε το 1938 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλτ. Εκείνη, δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον σώσει.

Πάντως, φαίνεται ότι η ίδια κάτι είχε πει στον Γιόζεφ Γκέμπελς, αφού ο ίδιος είχε γράψει ότι η σύζυγός του είχε ανακαλύψει κάτι «τρομερό».

Γνώριζε άραγε ο ίδιος ποια ακριβώς ήταν η φύση εκείνης της «τρομερής» ανακάλυψης;

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024