Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το γράμμα του έφηβου Τζωρτζ Μάρτιν προς τον Σταν Λι

Το γράμμα του έφηβου Τζωρτζ Μάρτιν προς τον Σταν Λι

Το φως της δημοσιότητας είδε επιστολή που έγραψε στα 16 του ο συγγραφέας Τζωρτζ Μάρτιν -διάσημος για την επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» πάνω στην οποία βασίστηκε η σειρά Game of Thrones- προς τον Σταν Λι για να τον συγχαρεί για μία ιστορία Fantastic Four. Βέβαια, είχε ένα - δυο σχόλια και για την πλοκή...

Το φως της δημοσιότητας είδε επιστολή που έγραψε στα 16 του ο συγγραφέας Τζωρτζ Μάρτιν -διάσημος για την επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» πάνω στην οποία βασίστηκε η σειρά Game of Thrones- προς τον Σταν Λι για να τον συγχαρεί για μία ιστορία Fantastic Four. Βέβαια, είχε ένα – δυο σχόλια και για την πλοκή…

«Χμμ! Άλλος ένας μήνας, μερικές ακόμη κλασικές (ιστορίες), αλλά τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τύπους σαν εσάς;» αναρωτιέται ο 16χρονος Μάρτιν στην επιστολή του προς τους Σταν Λι και Τζακ Κίρμπι.

Αναφερόμενος σε τεύχος του 1964 των Fantastic Four, ο Μάρτιν αρχικά συγχαίρει τον Λι για το «σπινθηροβόλο σενάριο» και τον Κίρμπι για τη «μεγαλειώδη» τέχνη του, αλλά στη συνέχεια σπεύδει να αναφερθεί σε μία «τρύπα» που ο ίδιος ανακάλυψε στην πλοκή της ιστορίας.

«Λυπάμαι που θα σας πληροφορήσω ότι βρήκα ένα ψεγάδι σε αυτό το κατά τα άλλα υπέροχο αριστούργημα, ένα ψεγάδι που δυστυχώς είναι πολύ συχνό στη δουλειά σας. Την τελευταία φορά που είδαμε τον Red Ghost στο τεύχος 13 των FF ήταν εγκλωβισμένος στο φεγγάρι και τον κυνηγούσαν τρεις πίθηκοι με υπερδυνάμεις, γεμάτοι μίσος που κουνούσαν την παραλυτική ακτίνα του Μίστερ Φαντάστικ προς το μέρος του. Τώρα ξαφνικά τον δείχνετε να έχει τον πλήρη έλεγχο των πιθήκων του, χωρίς ούτε μία λέξη εξήγησης» αναφέρει ο Μάρτιν στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε στον πρώτο τόμο του τεύχους 32 των Fantastic Four.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο νεαρός Μάρτιν -που φαίνεται ότι είχε ταλέντο στην ανάπτυξη χαρακτήρων από τότε- ασκεί κριτική στους Λι και Κίρμπι για το γεγονός ότι αποφάσισαν την αναβίωση του υπερ-κακού Puppet Master σε άλλο τεύχος των Fantastic Four, γεγονός που ο Μίστερ Φαντάστικ φαίνεται να αγνοεί. «Σιγά τον επιστήμονα! Δεν μπορεί καν να ξεχωρίσει εάν ένας τύπος είναι ζωντανός ή νεκρός, αλλά είναι αρκετά έξυπνος για να φτιάξει μία υπερ-ενισχυμένη κοσμική ραδιενεργή ακτίνα στο λεπτό!»

Με χιούμορ, αλλά «κουνώντας το δάχτυλο» στον θρυλικό δημιουργό κόμικ Σταν Λι, ο Μάρτιν κλείνει την επιστολή του, λέγοντας: «Κλείνοντας, σας εύχομαι κάθε τύχη στα επόμενα κόμικ, αλλά Σταν, μη βγάλεις άλλους κακούς επιστήμονες από το καπέλο σου. Την επόμενη φορά πες μας πώς κατάφεραν να γυρίσουν. Εντάξει; Εντάξει!»

Η απάντηση του Σταν Λι; «Ουάου! Έχουμε κοκκινίσει από ντροπή. Θέλεις την αλήθεια, Τζόρτζι; Απλά ξεχάσαμε που είχαμε αφήσει τον Red Ghost και δεν είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε το τεύχος γιατί ο τυπογράφος μάς πίεζε για τη διορία μας».

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024