Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζακ Μπλακ μιλά στο in.gr για τους εφιάλτες του

Ο Τζακ Μπλακ μιλά στο in.gr για τους εφιάλτες του

Αγαπημένος μικρών και μεγάλων, ο Τζακ Μπλακ έχει την κωμωδία στο αίμα του. Ο δημοφιλής κωμικός είναι, φυσικά, ικανός να παίζει και δραματικούς ρόλους. Στις Ανατριχίλες ερμηνεύει τον συγγραφέα Ρ.Λ.Στάιν, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από τέρατα. Το in.gr συνάντησε τον Τζακ Μπλακ στο Κανκούν του Μεξικό και μίλησαν για τέρατα και για εφιάλτες, αλλά και για τις γυναίκες κωμικούς.

Αγαπημένος μικρών και μεγάλων, ο Τζακ Μπλακ έχει την κωμωδία στο αίμα του. Ο δημοφιλής κωμικός είναι, φυσικά, ικανός να παίζει και δραματικούς ρόλους.

Στις Ανατριχίλες του Ρομπ Λέτερμαν ερμηνεύει τον συγγραφέα Ρ.Λ.Στάιν, ο οποίος διαθέτει μία παράξενη… αντιπαλότητα με τον Στίβεν Κινγκ.

Το in.gr συνάντησε τον Τζακ Μπλακ στο Κανκούν του Μεξικό, όπου ο ηθοποιός βρέθηκε για την προώθηση της ταινίας, και μίλησαν για τέρατα και για εφιάλτες, αλλά και για τις γυναίκες κωμικούς.

Συμβαίνει κάτι υπέροχο με τον Τζακ Μπλακ. Τα παιδιά τον λατρεύουν. Στο Κανκούν δεν ήταν σπάνιο το να βλέπεις τον ηθοποιό να περιτριγυρίζεται από μία παρέα παιδιών που τον κοιτούσαν με θαυμασμό. Και εκείνος πάντα χαμογελαστός έσπευδε να τα πειράξει, να αστειευτεί να τους κάνει πλάκα.

Είναι αυτό που τελικά του δίνει τη «στόφα» του μεγάλου σταρ. Ακόμα και αν πολλοί θεωρούν ότι πλέον περιορίζεται σε ρόλους σε οικογενειακές ταινίες, εκείνος δείχνει να το απολαμβάνει. Δεν είναι και λίγο να μπορείς να έχεις την λατρεία των παιδιών.

Πόσο φυσικά σας βγήκε ο ρόλος αυτός; Φαίνεται κάπως διαφορετικός από προηγούμενους ρόλους σου…

Μου φάνηκε απόλυτα φυσικός. Ίσως επειδή έχω εισέλθει σε μια σκοτεινή περίοδο στη ζωή μου (γέλια). Μου αρέσει να παίζω χαρακτήρες με μεγαλύτερο βάθος, πιο σκοτεινούς με τρομακτική φύση.

Στην ταινία η… νέμεση του Ρ.Λ.Στάιν είναι ο Στίβεν Κινγκ. Επαγγελματικά, ποια είναι η δική σας νέμεση;

Δεν θα σας πω ποτέ την επαγγελματική μου νέμεση! Εάν σας την πω, τότε θα νικήσει. Θα πει: «Ορίστε, ουσιαστικά παραδέχεται ότι είμαι καλύτερος από αυτόν».

Υπάρχει κάποιος;

Φυσικά και υπάρχει. Πάντα υπάρχει «κάποιος».

Οι «Ανατριχίλες» βασίζονται σε δημοφιλή σειρά βιβλίων. Εσάς ποια βιβλία σας επηρέασαν μεγαλώνοντας;

Το πρώτο βιβλίο που απόλαυσα πραγματικά ήταν το Μια Ρυτίδα στον Χρόνο. Μου άρεσαν πολύ οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, όπως τα διηγήματα του Ρέι Μπράντμπερι ή Ισαάκ Ασίμοφ I Robot ή το Martian Chronicles. Και μου άρεσαν πολύ τα βιβλία του Κερτ Βόνεγκαν Τζούνιορ. Είχε τέλεια αίσθηση της υπαρξιακής κρίσης.

Φοβάστε εύκολα;

Δυστυχώς φοβάμαι πολύ εύκολα.

Τι φοβάστε;

Φοβάμαι οτιδήποτε είναι επικίνδυνο, όπως οι τυφώνες. Αν τώρα συμβεί ένας τυφώνας, θα είμαι ο πρώτος που θα πεταχτεί έξω από την αίθουσα. Η αδρεναλίνη χτυπάει το μυαλό μου και δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε ηρωικές πράξεις. Πιθανότατα θα έφευγα τρέχοντας και δεν επρόκειτο να σας σώσω –εάν χρειαζόταν να σας σώσω. Θα έπρεπε να φωνάξετε κάποιον άλλο. Εγώ θα είχα γίνει καπνός. Γνωρίζω τον εαυτό μου. Θα μου άρεσε να σκέφτομαι ότι έχω ωριμάσει και ότι αυτή τη φορά θα ήμουν ήρωας.

Γυρίζετε ταινίες για παιδιά εδώ και αρκετό καιρό. Πώς το να είστε πατέρας σάς έχει επηρεάσει στην επιλογή των ρόλων σας;

Τα παρακολουθώ, βλέπω τι τους αρέσει, τι είδους ταινίες και βιντεοπαιχνίδια και βιβλία τους αρέσουν. Με βοηθάει, μου επιτρέπει να βρίσκομαι σε επαφή με το τι αρέσει στα παιδιά σήμερα.

Θα θέλατε να ξανακάνετε μία ταινία όπως το Bernie;

Ναι, εννοείται. Εάν μου τηλεφωνήσει ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, εάν με πάρει τηλέφωνο ο Σπάικ Τζόνζι ή κάποιος τέτοιος σκηνοθέτης θα κάνω ό,τι μου πουν. Θα έπαιζα σε ταινία τους μόνο για να τους βλέπω να δουλεύουν. Είναι σπουδαίοι καλλιτέχνες και κάνουν αυτό που θέλουν. Με το να είμαι κοντά σε αυτούς, νιώθω ότι μπορώ να μάθω κάτι. Δεν συμβαίνει συχνά όμως να μου προτείνουν τέτοιους ρόλους.

Τι ξεχωρίζει τις «Ανατριχίλες» από άλλες παιδικές ταινίες;

Κάθε φορά που βλέπω την ταινία, γελάω δυνατά. Πιστεύω ότι μπορούν να διασκεδάσουν και οι γονείς και τα παιδιά…

Ποιο είναι το αγαπημένο σας από τα τέρατα της ταινίας;

Τα τέρατα είναι φανταστικά. Είχαμε εξαιρετικούς ανθρώπους που μας έφτιαξαν τα εφέ. Το τεράστιο αλογάκι της Παναγίας είναι φανταστικό. Ο Ρομπ Λέτερμαν είναι πολύ καλός με τα CGI εφέ. Επίσης, έχουμε τον Σλάπι, είναι ο αγαπημένος μου. Είναι ο καλύτερος κακός της ταινίας. Είναι τόσο έξυπνος. Πάντα το κοινό στρέφει την προσοχή του στον πιο έξυπνο χαρακτήρα στην οθόνη. Ο Σλάπι είναι πάντα μερικά βήματα μπροστά από όλους τους υπόλοιπους. Είναι ο δικός μας Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Ποιο ήταν το δικό σας αγαπημένο «τέρας» όταν μεγαλώνατε;

Μου άρεσαν τα κλασικά τέρατα. Οι Φρανκενστάιν και οι κόμηδες Δράκουλες, οι λυκάνθρωποι. Ο Νταρθ Βέιντερ ήταν τεράστιος για μένα όταν ήμουν μικρός. Έχετε δει το The Thing του Τζον Κάρπεντερ; Αυτό ήταν τρομακτικό! Είδα το Alien όταν ήμουν 10. Ήμουν πολύ μικρός για αυτή την ταινία! Αυτό το τέρας ήταν απίστευτα τρομακτικό. Θυμάμαι είχα πει στον μπαμπά μου: «Θέλω να δω το Alien, είμαι μεγάλος. Είμαι δέκα! Υπάρχουν δύο αριθμοί στην ηλικία μου». Εκείνος συμφώνησε και κατάλαβε ότι έκανε λάθος αμέσως μόλις άρχισε η ταινία. Είχα φριχτούς εφιάλτες για τρεις εβδομάδες.

Γιατί νομίζετε ότι στα παιδιά αρέσουν τα τρομακτικά πράγματα;

Αν δεις κάτι τρομακτικό σαν παιδί και καταφέρεις να αντέξεις, αισθάνεσαι γενναίος. Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Ο Ρομπ έχει παιδιά και εγώ έχω παιδιά ίδιας περίπου ηλικίας. Έτσι, θέλαμε να κάνουμε κάτι που να προκαλεί αυτό το συναίσθημα, χωρίς να περάσουμε τα όρια και να κάνουμε τα παιδιά να έχουν εφιάλτες.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται το Ghostbusters μόνο με γυναίκες. Πώς σας φαίνεται το εγχείρημα;

Πρόκειται για μια χρυσή περίοδο για τις γυναίκες κωμικούς. Η Έιμι Σούμερ είναι πρωτοποριακή και ακολουθεί τα βήματα της Σάρα Σίλβερμαν και κάθε φορά που τη βλέπω να κάνει κάτι καινούριο, ενθουσιάζομαι. Είμαι υπέρ του να γυριστεί η ταινία με γυναίκες ηθοποιούς. Δεν θα ήθελα να δω άνδρες να γυρίζουν Ghostbusters. Μου φαίνεται παλιομοδίτικο.

* Η ταινία «Ανατριχίλες» προβάλλεται στις αίθουσες από σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024