Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O αργεντινός Νικολάς που ήρθε στην Ελλάδα να σώσει πρόσφυγες

O αργεντινός Νικολάς που ήρθε στην Ελλάδα να σώσει πρόσφυγες

Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου. Είναι μία από τις εκατοντάδες δυνατές φωτογραφίες που δείχνουν τον αγώνα λιμενικών και εθελοντών να σώσουν τους πρόσφυγες που στέλνουν οι δουλέμποροι από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά. Στη συγκεκριμένη είναι ένας 34χρονος αργεντινός που ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει.

Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, μία από τις εκατοντάδες δυνατές φωτογραφίες που δείχνουν τον αγώνα λιμενικών και εθελοντών να σώσουν τους πρόσφυγες που στέλνουν οι δουλέμποροι από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Είναι ένας 34χρονος αργεντινός, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης που ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει.

Στην Αργεντινή ο Τύπος αναφέρεται ιδιαίτερα στην περίπτωσή του. Ο ίδιος ο Νικολάς Μιγκέις, μιλώντας στο Diario Uno, λέει: «Εργάζομαι ως ναυαγοσώστης στη Βαρκελώνη. Είδα τις εικόνες που φτάνουν από την Ελλάδα καθημερινά και αποφάσισα να έρθω. Μου πρόσφεραν δουλειά από μία ΜΚΟ και τη δέχθηκα.»

H MKO ονομάζεται Proactiva OpenArms και καλεί όσους μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, να το κάνουν, ώστε να προσφέρουν όσο περισσότερα μπορούν στους πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Ο ίδιος μάλιστα άργησε να συνειδητοποιήσει ότι η φωτογραφία του με το μικρό προσφυγόπουλο στην αγκαλιά έκανε το γύρο του κόσμου. «Είχα ένα τηλέφωνο, αλλά βράχηκε την τέταρτη μέρα. Εδώ βέβαια δεν αργούν να φτάσουν τα νέα γιατί υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι.»

«Οι εικόνες που έβλεπα ήταν αρκετές για να κινητοποιηθώ. Είμαστε μια παρέα και είπαμε να πάμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι» συνέχισε, αναφερόμενος σε μια συμπατριώτισσά του και έναν ουρουγουανό που ταξίδεψαν μαζί του.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024