Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρα Παζίτκα: Ο ορισμός του ανθρώπου που ήθελε να εξαφανιστεί

Πέτρα Παζίτκα: Ο ορισμός του ανθρώπου που ήθελε να εξαφανιστεί

Η περίπτωση της Πέτρα Παζίτκα προκαλεί αίσθηση στη Γερμανία. Ήταν 24 χρονών όταν εξαφανίστηκε από τη φοιτητική εστία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα πολυήμερο ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία. Θεωρήθηκε θύμα δολοφονίας, για να βρεθεί τελικά 31 χρόνια αργότερα. Απλώς ήθελε να εξαφανιστεί.

Η περίπτωση της Πέτρα Παζίτκα προκαλεί αίσθηση στη Γερμανία. Ήταν 24 χρονών όταν εξαφανίστηκε από τη φοιτητική εστία (Iούλιος 1984), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα πολυήμερο ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία.

Θεωρήθηκε θύμα δολοφονίας, αφού είχε βρεθεί και ο δράστης: ένας άνδρας, ο οποίος είχε ήδη ομολογήσει τη δολοφονία μιας 14χρονης, ομολόγησε και τη δολοφονία της Πέτρα. Αργότερα, βέβαια τα πήρε πίσω.

Από σύμπτωση, πρόσφατη έρευνα των αστυνομικών για υπόθεση ληστείας στο Ντίσελντορφ τούς έφερε αντιμέτωπους με μία 55χρονη, η οποία δεν είχε ταυτότητα.

Δήλωσε ότι την λένε «κυρία Σνάιντερ». Τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικα στοιχεία και ότι το πραγματικό της όνομα ήταν Πέτρα Παζίτκα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ήθελε να παραμείνει… «εξαφανισμένη».

«Ελάχιστα μάς αποκάλυψε για το παρελθόν της. Μας είπε ότι το προετοίμαζε και το ήθελε πολύ. Σήκωσε από την τράπεζα 4.000 γερμανικά μάρκα για να αρχίσει μια καινούργια ζωή. Έδωσε μάλιστα σε έναν άλλο φοιτητή τα κλειδιά του δωματίου της για να προσέχει τα πουλιά της» δήλωσε ο αξιωματικός.

Επί τρεις δεκαετίες ζούσε σε διαφορετικές πόλεις της χώρας, κρατώντας χαμηλό προφίλ. Απέφευγε τις επαφές με το επίσημο Κράτος και πλήρωνε πάντα με μετρητά ώστε να μην χρειαστεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό.

Οι Αρχές ειδοποίησαν την μητέρα και τον αδελφό της Παζίτκα, οι οποίοι δήλωσαν σοκαρισμένοι, αλλά και πρόθυμοι να την συναντήσουν.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η ίδια δεν επιθυμεί να τους δει. Θα λάβει πάντως από την Αστυνομία ένα γράμμα που έγραψαν μήπως και της αλλάξουν γνώμη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την 55χρονη είναι ότι χάνει οριστικά την ανωνυμία της. Μπορεί για τις Αρχές να μην έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, ωστόσο, οφείλει να δηλωθεί επίσημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024