Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι και τρομοκράτη αποκάλεσαν τον πρώην τραγουδιστή των One Direction

Μέχρι και τρομοκράτη αποκάλεσαν τον πρώην τραγουδιστή των One Direction

Ο δρόμος προς την καταξίωση στο τραγούδι είχε πολλά αγκάθια. Μέχρι και για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατηγορήθηκε ο Ζέιν Μάλικ, τραγουδιστης των One Direction.  Άλλοι τον υποστηρίζουν και άλλοι εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ εναντίον του.

Ο δρόμος προς την καταξίωση στο τραγούδι είχε πολλά αγκάθια. Μέχρι και για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατηγορήθηκε ο Ζέιν Μάλικ, πρώην μέλος της μπάντας One Direction. Άλλοι τον υποστηρίζουν και άλλοι εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ εναντίον του.

Ο Άγγλο – Πακιστανός τραγουδιστής έχει δεχθεί μια σειρά από λεκτικές επιθέσεις επειδή είναι μουσουλμάνος και συνάμα ποπ σταρ.

Ο αμερικανός κωμικός και συγγραφέας Μπιλ Μάχερ τον παρομοιάζει με τον βομβιστή της Βοστόνης, και οι πιο συντηρητικοί κύκλοι του προσάπτουν ασέβεια.

Μέχρι και κομμάτι έχει γραφτεί για χάρη του: Μια όχι και τόσο ευχάριστη «αφιέρωση» περίμενε τον Μάλικ όταν με σατιρική διάθεση ο αμερικανός ράπερ, Ρούκα Ρούκα Αλί, κυκλοφόρησε το κομμάτι Zayn Did 9/11 κατηγορώντας τον για την τρομακτική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι «καμπάνες», όμως, μιας πιο βαριάς επίθεσης σήμαναν για τον Μάλικ όταν δέχτηκε θανάσιμες απειλές για το σχόλιό του στο Twitter με τη φράση #FreePalestine.

Σύμφωνα με τον Guardian, oι περισσότεροι δεν εστιάζουν στη μουσική πορεία του τραγουδιστή, αλλά στο βαθμό που εκπροσωπεί τη μουσουλμανική πίστη του. Για κανένα από τα μέλη της μπάντας, One Direction, δεν έχε χυθεί τόσο «μελάνι» όσο για τον Μάλικ.

Έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για διπροσωπία, με τους επικριτές του να υποστηρίζουν ότι από τη μια είναι προσηλωμένος στη θρησκεία και από την άλλη έλαβε μέρος στο μουσικό διαγωνισμό X Factor πριν από πέντε, περίπου, χρόνια σε ηλικία 17 ετών.

Ο Μάλικ δεν τρώει χοιρινό, ακολουθώντας τις μουσουλμανικές επιταγές, αλλά καπνίζει, έχει τατουάζ και τρυπημένα αυτιά. Στα στοιχεία αυτά εστιάζουν όσοι τον κατηγορούν, ενώ αναρωτιούνται εάν είναι σύμφωνο το Κοράνι με την επιλογή του να είναι ποπ σταρ.

Έχει διατυπωθεί, μάλιστα, η άποψη ότι μπορεί και να μην είναι Μουσουλμάνος, και δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι με τη μουσική αυτή κατεύθυνση που έχει επιλέξει διαπράττει αμαρτίες σε βάρος της θρησκείας του.

Και η αμερικανίδα μπλόγκερ Ντέμπι Σκλούσελ έχει ταχθεί εναντίον του Μάλικ. Πιστεύει ότι προωθεί το Ισλάμ και πως ο μόνος λόγος που τον διάλεξε η μπάντα ήταν επειδή «το Ισλάμ πουλά στη Βρετανία».

Δεν τον άφησαν ανενόχλητο και τα τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα ρατσιστικά μηνύματα ήταν τέτοια που οδήγησαν τον Μάλικ στην απόφαση να βάλει λουκέτο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι οπαδοί του One Direction δεν του επιτίθενται, όμως, με ρατσιστικά σχόλια. Κατανοούν ότι μπορεί ένας Μουσουλμάνος να είναι και ποπ σταρ.

Ο Μάλικ εκτός από κατηγορίες έχει δεχθεί και σημαντική υποστήριξη. Πέντε χιλιάδες– σχεδόν – άτομα υπέγραψαν επιστολή με την οποία απαιτούν να ζητήσει συγγνώμη από τον τραγουδιστή ο συγγραφέας Μπιλ Μάχερ για τις προσβολές του.

Ακόμη, στο Twitter η φράση #RespectforZayn έγινε μόδα, με τους υποστηρικτές του τραγουδιστή να διατείνονται ότι δεν είναι διπροσωπία να δηλώνει κανείς Μουσουλμάνος και να είναι ταυτόχρονα ποπ καλλιτέχνης.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024