Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Χιλιάδες χιλιόμετρα στο πιο δύσκολο μονοπάτι μέσα σε λίγα λεπτά

Βίντεο: Χιλιάδες χιλιόμετρα στο πιο δύσκολο μονοπάτι μέσα σε λίγα λεπτά

Ένας Αμερικανός διέσχισε το περίφημο Μονοπάτι της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού και έφτιαξε ένα time-lapse βίντεο εν είδη φωτογραφικού λευκώματος για αυτή την εξάμηνη περιπέτεια του.

O Αντι Ντέιβιντχέιζι, ένας Αμερικανός ουγγρικής καταγωγής, περπάτησε 4.350χλμ. –και απαθανάτισε σε μια selfie τον εαυτό του για κάθε χιλιόμετρο που περπάτησε στο περίφημο Μονοπάτι της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού μέσα στα πυκνά δάση και τις απόκρημνες πλαγιές των Βραχωδών Ορέων.

Το Μονοπάτι της Κορυφογραμμής του Ειρηνικού είναι μια από τις πλέον απαιτητικές διαδρομές για τους απανταχού λάτρεις της περιπέτειας, καθώς εκτείνεται σε μήκος 4.350 χλμ. (πάνω από 2.600 μίλια) κατά μήκος της δυτικής όχθης των ΗΠΑ. Ο επίδοξος περιπατητής θα πρέπει να ξεκινήσει από τα σύνορα της χώρας με το Μέξικο, έξω από το Σαν Ντιέγκο και να αρχίσει να ανεβαίνει σιγά σιγά, περνώντας σταδιακά από το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, το Σακραμέντο, κατόπιν να περάσει στη πολιτεία του Όρεγκον και το Πορτλαντ και μετά να διασχίσει την πολιτεία της Ουάσινγκτον και το Σιάτλ μέχρι να φτάσει στο τέλος της διαδρομής του, στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.

Αυτό ακριβώς αποφάσισε να κάνει ο Ντέιβιντχέιζι μεταξύ 2013-2014. Το ταξίδι του έγινε σε δυο σκέλη κι άρχισε το Μάιο του 2013, οπότε και περπάτησε τα πρώτα 3.900 χλμ. της διαδρομής, μέχρι που λίγο πριν ολοκληρώσει το κατόρθωμα του, πριν το Σιάτλ, έπεσε σε μια μεγάλη χιονοθύελλα κι αναγκάστηκε να σταματήσει το ταξίδι του, τον Οκτώβριο του 2013.

Με την νέα χρόνια κι όταν ο καιρός βελτιώθηκε, έκανε τα υπόλοιπα 450 χλμ. της πεζοπορίας, φτάνοντας τελικά μέχρι το τέλος της διαδρομής, στα σύνορα με τον Καναδά.

Όπως λέει στη προσωπική του ιστοσελίδα (www.davidhazy.com), απαθανάτισε σε μια selfie τον εαυτό του για κάθε μίλι και κατόπιν έφτιαξε ένα time-lapse βίντεο εν είδη φωτογραφικού λευκώματος.

Κατά τη διάρκεια του εξάμηνου αυτού ταξιδιού του έχασε περίπου 25 κιλά, έχοντας «λιώσει» πέντε ζευγάρια ειδικών ορειβατικών παπουτσιών.

«Η εμπειρία του να σταματάω κάθε λίγο και λιγάκι για να τραβήξω από μια selfie είχε τεράστιο αντίκτυπο στην περιπέτεια μου, καθώς έπρεπε να γνωρίζω ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο της διαδρομής μου βρισκόμουν. Επίσης, ήταν ωραίο γιατί κρατούσα το μυαλό μου απασχολημένο με κάτι που έπρεπε να κάνω για κάθε μίλι που περπατούσα», γράφει στην ιστοσελίδα του.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024