Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Συναγερμός» στη ΔΕΗ από τη μείωση των αποθεμάτων λιγνίτη

«Συναγερμός» στη ΔΕΗ από τη μείωση των αποθεμάτων λιγνίτη

Ενώ η ρωσο-ουκρανική διαμάχη για το φυσικό αέριο καλά κρατεί, η ΔΕΗ κινδυνεύει να χάσει τον ΑΗΣ Μελίτης (400 MW) από την παραγωγή, αφού τα αποθέματα λιγνίτη έχουν μειωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα και υπάρχει ο κίνδυνος διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

27

Να ξεμείνει από λιγνίτη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της Μελίτης, στη Φλώρινα, κινδυνεύει η ΔΕΗ, εν μέσω της κρίσης με το ρωσικό φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός, ισχύος 400 MW, είναι η η βασική «ενεργειακή καρδιά» της χώρας.

Σήμερα, Παρασκευή ανεβαίνουν εσπευσμένα σε Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Π.Αθανασόπουλος και οι δύο αρμόδιοι γενικοί διευθυντές  Κ.Μελάς και Δ. Λάππας προκειμένου να εξετάσουν επί τόπου το πρόβλημα.

Όπως επισημαίνει Το Βήμα, τα αποθέματα λιγνίτη που είχαν φθάσει τον Σεπτέμβριο στους 200.000 τόνους, τώρα βρίσκονται στους 40.000 τόνους, με αποτέλεσμα, αν δεν γίνουν έκτακτες εξορύξεις, η μονάδα να κινδυνεύει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας να βγει εκτός λειτουργίας.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ρίχνει ευθύνες στον εργολάβο που λόγω κακοκαιρίας δεν έκανε εξορύξεις τον περασμένο μήνα, ενώ συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι επίτηδες στο τέλος του χρόνου η διοίκηση δεν προχώρησε σε εξορύξεις για να μην έχει μεγάλα έξοδα και να περιορίσει τις σημαντικές ζημιές έτους που θα παρουσιάσει.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, την Πένπτη η κατανάλωση έφθασε στα 8,5 εκατ. κυβικά μέτρα, εκ των οποίων τα 3,5 εκατ. στην οικιακή κατανάλωση, το 1,5 εκατ. στη βιομηχανία και τα υπόλοιπα καταναλώθηκαν στην ηλεκτροπαραγωγή.

Η μονάδα της Κομοτηνής χρησιμοποιεί ως καύσιμο πλέον το ντίζελ, ενώ για τις υπόλοιπες μονάδες (Λαύριο, Κερατσίνι) προς το παρόν τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα μετατροπής, αφού υπάρχει επάρκεια λόγω Ρεβυθούσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024