Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάγωμα» τιμών στα ακίνητα, σε μικρά και παλαιά διαμερίσματα στρέφονται οι αγοραστές

«Πάγωμα» τιμών στα ακίνητα, σε μικρά και παλαιά διαμερίσματα στρέφονται οι αγοραστές

Οι τιμές των ακινήτων έμειναν σταθερές στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ενώ σε ορισμένες ακριβές περιοχές παρατηρήθηκε και μικρή διόρθωση των τιμών, καθώς οι -όποιοι- αγοραστές στρέφονται κυρίως στα μικρά και παλαιά διαμερίσματα.

27

Οι τιμές των ακινήτων έμειναν σταθερές στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ενώ σε ορισμένες ακριβές περιοχές παρατηρήθηκε και μικρή διόρθωση των τιμών, καθώς οι -όποιοι- αγοραστές στρέφονται κυρίως στα μικρά και παλαιά διαμερίσματα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας Remax Ελλάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα στα δύο ακίνητα που πωλούνται σήμερα είναι παλαιά, ηλικίας άνω των 20 ετών, και ένα στα τέσσερα εμβαδού από 71 ως 90 τετραγωνικών μέτρων. Το 2007, παλαιό ήταν ένα στα τρία ακίνητα που αγοραζόταν.

Τα ακίνητα στην Ελλάδα εξακολουθούν να αποτελούν την πιο ασφαλή τοποθέτηση κεφαλαίων σε σύγκριση με άλλες μορφές επένδυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, ώστε η απόκτηση μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου να εξασφαλίσει αξιόλογες αποδόσεις και μελλοντικές υπεραξίες.

Οι τιμές πώλησης των ακινήτων στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδ,ο παρουσιάζουν τάσεις με μικρές κατά περίπτωση αυξομειώσεις.

Μείωση τιμών ενδέχεται να εντοπίζεται σε περιοχές όπου η προσφορά νεόδμητων ακινήτων είναι αρκετά υψηλή.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024