Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών, προς ψήφιση οδεύει το σχέδιο Πόλσον

Συμφωνία Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών, προς ψήφιση οδεύει το σχέδιο Πόλσον

Προς ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία οδεύει πλέον το σχέδιο Πόλσον για τη σωτηρία των τραπεζών, καθώς οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία μετά από ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων. Το σχέδιο έχει και την σύμφωνη γνώμη και των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ.

95

Προς ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία οδεύει πλέον το σχέδιο Πόλσον για τη σωτηρία των τραπεζών, καθώς οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία μετά από ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων.

Όπως δήλωσε, o γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Τζουντ Γκρέγκ, οι δύο παρατάξεις έχουν συμφωνήσει και θα αποστείλουν το κείμενο στα δύο σώματα για ψηφοφορία.

Είναι απόλυτα απαραίτητο να ψηφιστεί αμέσως το σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών, εξήγησε ο κ.Γκρέγκ που διευκρίνισε ότι έχει δοθεί στον υπουργό Οικονομικών η εξουσία και η ευελιξία να προβάλει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Έχουν προγραμματιστεί πάντως κεκλεισμένων των θυρών συσκέψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων με σκοπό την ενημέρωση των μελών τους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ανακοινώθηκε, θα κληθεί να ψηφίσει το σχέδιο τη Δευτέρα και η Γερουσία όχι νωρίτερα από την Τετάρτη.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα ανοίξουν μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση που επιτείνεται από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βρετανική Brandford & Bingley (για την οποία επίκειται και κρατική παρέμβαση) και η ολλανδοβελγική τράπεζα Fortis.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιθυμούσε πάντως να ανακοινώσει το κλείσιμο της συμφωνίας και την οριστικοποίηση της παραπομπής σε ψήφιση από το νομοθετικά πριν ανοίξουν οι αγορές στην Ασία, το βράδυ της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ).

Σύμφωνα με όσα θα έγιναν γνωστά, το ποσό των 700 δισεκατομμυρίων δεν θα δοθεί όλο αλλά θα «σπάσει» σε τουλάχιστον τρία τμήματα. Από αυτό, 250 δισεκατομμύρια θα δοθούν αμέσως μόλις εγκριθεί το σχέδιο, 100 δισεκατομμύρια θα δοθούν αν κρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ότι χρειάζεται και, τέλος, τα υπόλοιπα 350 δισεκατομμύρια θα υπόκεινται στην έγκριση του Κογκρέσου.

Υπέρ του σχεδίου εκφράστηκαν και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ. Ο Τζον Μακέιν μίλησε για σκληρό μέτρο που πρέπει «να αναλάβουμε όλοι» μίλησε ο Τζον Μακέιν. Ο αντίπαλός του Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ενθαρρυμένος από το δικομματικό έργο που έγινε για την έγκριση του σχεδίου αλλά προειδοποίησε ότι «ήταν το αποκορύφωμα μίας άσχημης περιόδου της ιστορίας μας».

Ικανοποιημένος δήλωνε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Λευκός Οίκος από τις διαπραγματεύσεις. «Εκτιμούμε τη διακομματική προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι οικονομικές αγορές και να προστατευθεί η οικονομία μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Φράτο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024