Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρύ το φορολογικό τίμημα για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» στον ιδιωτικό τομέα

Βαρύ το φορολογικό τίμημα για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» στον ιδιωτικό τομέα

Bαρύτερο είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν από τα φορολογικά μέτρα του υπουργείου Οικονομίας οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Με την κατάργηση του αφορολόγητου, θα πληρώνουν το φόρο των 1.050 ευρώ, χωρίς την «ομπρέλλα» της ασφάλειας του μισθωτού.

30

Bαρύτερο είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν από τα φορολογικά μέτρα του υπουργείου Οικονομίας οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Βάσει των μέτρων, καταργείται το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ που ίσχυε ώς τώρα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και καθιερώνεται φορολογικός συντελεστής 10% στο συγκεκριμένο κλιμάκιο εισοδήματος.

Όπως αναφέρεται στα Νέα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» προσλαμβάνονται σε πολλές περιπτώσεις για περιορισμένο -τουλάχιστον θεωρητικά- χρονικό διάστημα, προκειμένου οι εργοδότες να αποφύγουν τις δεσμεύσεις της εργατικής νομοθεσίας και το κόστος της ασφάλισης.

Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων αυτών είναι ουσιαστικά μισθωτοί χωρίς τα δικαιώματα των μισθωτών, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από την Εφορία, αφού η μοναδική πηγή εισοδήματός τους είναι από την εργασία σε έναν εργοδότη, όπως ακριβώς αποτυπώνεται στο ΔΠΥ.

Με την κατάργηση του αφορολόγητου θα πληρώνουν το χαράτσι των 1.050 ευρώ, ενώ δεν έχουν την ασφάλεια του μισθωτού.

Παράδειγμα: ένας αμειβόμενος με μπλοκάκι έναντι 700 ευρώ τον μήνα παίρνει συνολικά 8.400 ευρώ τον χρόνο. Μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητος, αφού το εισόδημά του ήταν κάτω από τα 10.500 ευρώ.

Τώρα εφόσον δεν εξαιρεθεί -και εφόσον έχει συμπληρώσει πάνω από 3 χρόνια εργασίας, καθώς το νομοσχέδιο εξαιρεί τα 3 πρώτα χρόνια από την έναρξη άσκησης επαγγέλματος- θα πληρώσει στην Εφορία 840 ευρώ, περισσότερο από ένα μισθό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024