Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απορρίπτει τις οδηγίες της ΕΕ για ελαστικοποίηση της εργασίας η Φ.Πετραλιά

Απορρίπτει τις οδηγίες της ΕΕ για ελαστικοποίηση της εργασίας η Φ.Πετραλιά

Η εξασφάλιση του κόσμου της εργασίας, αποτελεί το ζητούμενο στην σημερινή συγκυρία τόνισε η Φ.Πετραλιά, από το Λουξεμβούργο. Για την υιοθέτηση οδηγιών που σχετίζονται με «ελαστικοποίηση» της εργασίας, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στην πλήρη και ποιοτική εργασία και προειδοποίησε με αποχή απ τη διαδικασία υιοθέτησης.

93

Η εξασφάλιση του κόσμου της εργασίας, αποτελεί το κύριο ζητούμενο στην σημερινή συγκυρία τόνισε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ.Πετραλιά, από το Λουξεμβούργο όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης, των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η θωράκιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαΐων εργαζομένων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα μας, είπε η Ελληνίδα υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση οδηγιών που σχετίζονται με «ελαστικοποίηση» της εργασίας θέτοντας σε κίνδυνο δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων, η Φ.Πετραλιά ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα είναι πάντα προσηλωμένη στην πλήρη και ποιοτική εργασία. Δεν συζητούμε λοιπόν, και πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε αποχή από τη διαδικασία υιοθέτησης».

Ειδικότερα, αναφερόμενη στο πολιτικό πλαίσιο, εντός του οποίου εντάσσονται τα θέματα που αφορούν στην εργασία η κυρία Πετραλιά αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνει η σημερινή συγκυρία.

Μια συγκυρία, που όπως είπε χαρακτηριστικά, με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των τροφίμων, υποχρεώνει σε μια άλλη οπτική, με πρόταγμα την ασφάλεια του κόσμου της εργασίας.

«Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται και το οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι εδώ που εκπροσωπούμε τους πολίτες των χωρών μας είναι: Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα που στέλνουμε σήμερα στους Ευρωπαίους εργαζόμενους;» ανέφερε η κυρία Πετραλιά.

«Πιστεύω πως το μήνυμα αυτό πρέπει να προτάσσει την ασφάλεια των εργαζομένων. Την ποιότητα και τη σιγουριά στην εργασία. Τη θωράκιση των δικαιωμάτων τους» απάντησε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις δύο οδηγίες, για την προσωρινή απασχόληση και το χρόνο εργασίας, σε δηλώσεις της ανέφερε:

«Toποθετήθηκα ξεκάθαρα ότι η χώρα μας είναι πάντα προσηλωμένη στην πλήρη και ποιοτική εργασία. Δεν συζητούμε λοιπόν, και πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε αποχή από τη διαδικασία υιοθέτησης, ούτε αύξηση των ωρών εργασίας, ούτε μείωση του καθεστώτος προστασίας των εργαζομένων με βραχυχρόνιες συμβάσεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο και πάγια θέση μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024