Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αισχροκέρδεια θα εκλείψει με πλήρη εφαρμογή των 41 μέτρων, βεβαιώνει ο Χρ.Φώλιας

Η αισχροκέρδεια θα εκλείψει με πλήρη εφαρμογή των 41 μέτρων, βεβαιώνει ο Χρ.Φώλιας

Βεβαιότητα ότι όταν τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας εφαρμοστούν πλήρως, θα ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι αισχροκέρδειας, εξέφρασε ο Χρ.Φώλιας. Κάθε 15 ημέρες ανακοινώνεται η πρόοδος υλοποίησης τους, πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι η διεθνής συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

93

Την βεβαιότητά του ότι όταν τα μέτρα κατά της ακρίβειας, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Ανάπτυξης, εφαρμοστούν στην πλήρη έκταση τους, τότε μπορεί να είναι σίγουρος ο καταναλωτής πως ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι να υπάρχουν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ.Φώλιας, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

Ο κ. Φώλιας επισήμανε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, έχουν ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται και κάθε 15 μέρες ανακοινώνεται η πρόοδος της υλοποίησής τους.

«Και τα 41 μέτρα θα γίνουν πράξη. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη σε αυτό», τόνισε, επισημαίνοντας πάντως ότι «η διεθνής συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς παρατηρούμε τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών του πετρελαίου όλων των εποχών, παράλληλα με αυξήσεις στις πρώτες ύλες, τα σιτηρά κλπ».

Ο κ. Φώλιας επανέλαβε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Κοντοπυράκη ότι εάν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης ήταν στα περυσινά επίπεδα, τότε ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα ήταν σήμερα στο 3%.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το ελληνικό εμπόριο, την επιχειρηματικότητα, τους Έλληνες που τολμούν και αναλαμβάνουν ρίσκα.

«Αδικαιολόγητα κέρδη και αθέμιτες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια υγιή αγορά. Πρακτικές που νοθεύουν τον ανταγωνισμό δεν είναι ανεκτές», τόνισε ο κ. Φώλιας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια ευρεία διαβούλευση για την αγορά των καυσίμων, με στόχο μέσα από μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση να συμφωνηθεί το πλαίσιο μιας διαδικασίας που θα επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή προστασία του καταναλωτή από μεγάλες ανατιμήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε σχετική επιστολή στον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ κ. Αντρις Πίμπαλγκς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024