Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ για τη συμφωνία με την RWE

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ για τη συμφωνία με την RWE

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τελικά η κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι συμφωνίες συνεργασίας με την RWE και την Χαλυβουργική. Αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές.

27

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τελικά η κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι συμφωνίες συνεργασίας με την RWE και την Χαλυβουργική.

Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω του εθνικού πένθους για τον θάνατο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Το ΔΣ αναμένεται να εγκρίνει τα δύο Μνημόνια Συνεργασίας, τόσο με την γερμανική RWE όσο και και με την Χαλυβουργική, όπως δείχνουν και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών, οι οποίοι κατηγορούν τον επικεφαλής της Επιχείρησης Τάκη Αθανασόπουλο για «εσπευσμένες αποφάσεις», καθώς δεν περίμενε την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με τον γερμανικό κολοσσό, η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει ότι το Μνημόνιο «θέτει απλά το πλαίσιο συνεργασίας με την εν λόγω εταιρεία», καθώς «η αποδοχή του δεν γεννά άλλες δεσμευτικές υποχρεώσεις, πλην της περαιτέρω μελέτης συγκεκριμένων πλέον επιχειρηματικών σχεδίων και ως εκ τούτου δεν οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις».

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού από άνθρακα, οι οποίες θα ανήκουν κατά 51% στην RWE και 49% στη ΔΕΗ, την προμήθεια αεροστροβίλων και ένα πλέγμα παράλληλων συνεργασιών.

Για τη Χαλυβουργική, το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο συνολικής ισχύος 880 MW. Επίσης, προβλέπει τη δημιουργία ξεχωριστής ΑΕ που θα αναλάβει το έργο, με τη Χαλυβουργική να κατέχει το 51% και τη ΔΕΗ το 49% του μετοχικού κεφαλαίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024