Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο με υποβολή επιχειρησιακών προγραμμάτων προσλήψεις σε ΔΕΚΟ, αποφάσισε η Διϋπουργική

Μόνο με υποβολή επιχειρησιακών προγραμμάτων προσλήψεις σε ΔΕΚΟ, αποφάσισε η Διϋπουργική

Την υποβολή επιχειρησιακών προγραμμάτων ως προϋπόθεση για έγκριση προσλήψεων στις ΔΕΚΟ και την αξιοποίηση τριών ακινήτων του ΗΣΑΠ και ενός του ΟΔΔΥ, μέσω ΣΔΙΤ, αποφάσισε η Διϋπουργική. Εφεύρεση τρόπων από την κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα, «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ και μιλά για απαξίωση ΔΕΗ-ΟΤΕ.

93

Την υποβολή επιχειρησιακών προγραμμάτων ως προϋπόθεση για την έγκριση προσλήψεων στις ΔΕΚΟ, καθώς και την αξιοποίηση τριών ακινήτων του ΗΣΑΠ και του ακινήτου του ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα, με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, αποφάσισε την Τετάρτη η Διϋπουργική Επιτροπή για τις ΔΕΚΟ. Επίσης ενέκρινε το Πρόγραμμα Εταιρικού Μετασχηματισμού του Ομίλου ΟΣΕ ΑΕ.

Η Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλια, Απασχόλησης κυρίας Φ.Πετραλιά και Μεταφορών κ. Μ.Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλογοσκούφης, για την έγκριση νέων προσλήψεων στις ΔΕΚΟ, θα πρέπει αυτές να δικαιολογούνται από τα επιχειρησιακά προγράμματα τα οποία θα υποβάλουν, ενώ απαραίτητη θα είναι και η υποβολή τριμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν η μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του Ν. 3429/2005, καθώς και περαιτέρω πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της λειτουργίας των ΔΕΚΟ και τη μερική προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου με βάση την εμπειρία που έχει αποκτηθεί.

Όσον αφορά τη μέχρι τώρα εφαρμογή του νόμου, παρουσιάσθηκε η πρόοδος που έχει γίνει για την προετοιμασία των επιχειρησιακών σχεδίων 2008-2010. Διαπιστώθηκε ότι η ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις είναι θετική και η διαδικασία αξιολόγησής τους θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2008. Θα ακολουθήσει η έγκριση των σχεδίων αυτών από την Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Η πορεία εφαρμογής των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) από τις ΔΕΚΟ είναι ικανοποιητική. Ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων ήδη συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις για το 2007 με βάση τα ΔΠΧΠ. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις συντάσσουν τις οικονομικές καταστάσεις του 2008 με βάση τα ΔΠΧΠ.

Εντός του 2008 εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Νόμου σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο των ΔΕΚΟ.

Στο πλαίσιο της αποδοτικής διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των ΔΕΚΟ, αποφασίστηκε η αξιοποίηση με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τριών ακινήτων του ΗΣΑΠ καθώς και του ακινήτου του ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα.

Ακόμη, μετά από εισήγηση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε το Πρόγραμμα Εταιρικού Μετασχηματισμού του Ομίλου ΟΣΕ ΑΕ.

Εφεύρεση τρόπων για αλλαγή κλίματος, βλέπει το ΠΑΣΟΚ

«Η σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΔΕΚΟ, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή να ξεφύγει από το νοσηρό πολιτικό κλίμα που δημιούργησε», ανακοινώθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση «Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι χρειαζόταν σύσκεψη τόσων υπουργών για να αποφασίσουν από κοινού ότι θα προσχωρήσουν στην αξιοποίηση ακινήτων του ΗΣΑΠ και του ΟΔΔΥ; Η σημερινή κατάσταση των ΔΕΚΟ, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητας:

  • κερδοφόρες ΔΕΚΟ, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ, έχασαν την αναπτυξιακή τους δυναμική και είτε μετατράπηκαν σε ζημιογόνες είτε υποβαθμίστηκε το επίπεδο των υπηρεσιών τους.

  • τα ελλείμματά το 2008 εκτινάσσονται στο 1,4 δισ. ευρώ, σχεδόν τρεις φορές πάνω από όσο ήταν τα αντίστοιχα ελλείμματα το 2003.

  • ο δανεισμός αυξάνεται, μόνο για το 2008, κατά 24% για να φτάσει στα 2,4 δις ευρώ».

«Μπροστά στα αδιέξοδα των συσσωρευμένων προβλημάτων που επέτεινε με τις πολιτικές επιλογές της, η κυβέρνηση επανέρχεται στην εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ που προβλέπει απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και παράλληλα επεξεργάζεται σχέδια για τον περιορισμό των εισοδηματικών αυξήσεων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024