Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβιβαστική λύση μεταξύ του Δημοσίου και της MIG για τον ΟΤΕ

Συμβιβαστική λύση μεταξύ του Δημοσίου και της MIG για τον ΟΤΕ

Συμβιβαστική λύση φαίνεται πως βρήκαν, η Marfin Investment Group και το ελληνικό Δημόσιο για το θέμα του ΟΤΕ. Η MIG ανακάλεσε το αίτημά της για έκτακτη γενική συνέλευση στον ΟΤΕ, ενώ ο Οργανισμός αποδέχθηκε τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με τον δανεισμό για την εξαγορά της Cosmote.

28

Συμβιβαστική λύση φαίνεται πως βρήκαν, η Marfin Investment Group και το ελληνικό Δημόσιο για το θέμα του ΟΤΕ.

Έπειτα από πυρετώδεις διαπραγματεύσεις και αμοιβαίες υποχωρήσεις η MIG ανακάλεσε το αίτημά της για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ, ενώ ο Οργανισμός αποδέχθηκε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με τον δανεισμό για την εξαγορά της Cosmote.

Στην τριμελή επιτροπή θα συμμετέχει ο εφοπλιστής Βενιάμης, ο οποίος είναι εκ των βασικών μετόχων της Marfin.

Οι εξελίξεις γνωστοποιήθηκαν την Παρασκευή με ξεχωριστές ανακοινώσεις της MIG και του ΟΤΕ, μετά από συζητήσεις μεταξύ των διοικήσεων των δύο εταιριών.

Ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, ανέφεραν ότι επικράτησε η λογική διότι ο ΟΤΕ χρειάζεται ηρεμία για να επικεντρωθεί στο έργο του, που είναι η συνεχής βελτίωσή του προς το συμφέρον όλων των μετόχων.

Η ανακοίνωση της MIG

«Η Marfin Investment Group ανακοινώνει ότι, ύστερα από συζητήσεις μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας και των εκπροσώπων του ΟΤΕ, συμφωνήθηκε ότι το συμφέρον του ΟΤΕ, των μετόχων και των εργαζομένων του επιβάλει την μη σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που είχε ζητήσει η MIG.

»Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG δήλωσε ότι επικράτησε εκατέρωθεν η λογική και ο κοινός νους ότι ο ΟΤΕ χρειάζεται ηρεμία για να επικεντρωθεί στο έργο του που είναι η συνεχής βελτίωσή του προς το συμφέρον όλων των μετόχων.»

Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

«Ο OTE ανακοινώνει ότι, ύστερα από συζητήσεις μεταξύ της Διοίκησης της εταιρίας και των εκπροσώπων της Marfin Investment Group Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, συμφωνήθηκε ότι το συμφέρον της εταιρίας, των μετόχων και των εργαζομένων της, επιβάλει τη μη σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που είχε ζητήσει η τελευταία.

»Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από τα μέλη του κ.κ. Ι.Γεωργάνα, Π.Ταμπούρλο και Θ.Βενιάμη, η οποία και θα επιβλέψει τη διαπραγμάτευση των όρων της μακροχρόνιας χρηματοδότησης της εξαγοράς των μειοψηφιών της COSMOTE.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ δήλωσε ότι επικράτησε εκατέρωθεν η λογική και ο κοινός νους διότι η επιχείρηση χρειάζεται ηρεμία για να επικεντρωθεί στο έργο της, που είναι η συνεχής βελτίωσή της προς το συμφέρον όλων των μετόχων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024