Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ιρλανδική Ryanair στρέφεται κατά της Ολυμπιακής για τις «παράνομες ενισχύσεις»

Η ιρλανδική Ryanair στρέφεται κατά της Ολυμπιακής για τις «παράνομες ενισχύσεις»

Η ιρλανδική Ryanair, η μεγαλύτερη σε επιβατική κίνηση ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, κατέθεσε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις «παράνομες κρατικές ενισχύσεις» προς την Ολυμπιακή.

27

Η ιρλανδική Ryanair, η μεγαλύτερη σε επιβατική κίνηση ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, κατέθεσε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις «παράνομες κρατικές ενισχύσεις» του ελληνικού Δημοσίου προς την Ολυμπιακή.

«Η ελληνική κυβέρνηση παρείχε πρόσφατα οικονομική ενίσχυση στην Ολυμπιακή της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, ως επί το πλείστον για ανεξόφλητες υπηρεσίες προσφερόμενες από την εταιρεία προς την κυβέρνηση» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο Λίρι.

Η Ryanair υπέβαλλε από το 2006 αιτήματα στην Κομισιόν προς «διερεύνηση» της «πασιφανούς καταπάτησης» των ευρωπαϊκών όρων ανταγωνισμού και μην έχοντας πλέον εναλλακτική λύση κατέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Η κίνηση αυτή της Ryanair είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς δράσεων της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης κατά της Κομισιόν, επειδή δεν λαμβάνει μέτρα κατά των κυβερνήσεων που θεωρεί ότι παρέχουν παράνομα οικονομική ενίσχυση σε εθνικές αεροπορικές εταιρείες όπως η Air France, η Lufthansa και η Alitalia.

H Ryanair κατήγγειλε επίσης τον περασμένο μήνα στην Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Νέλι Κρουζ, τις ανταγωνίστριες Lufthansa και Air France για προκαθορισμό των τιμών στις επιβαρύνσεις καυσίμων, κάτι που και οι δύο εταιρείες αρνούνται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024