Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες απώλειες στους μισθούς και περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Νέες απώλειες στους μισθούς και περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Ανανέωση της λιτότητας και νέες απώλειες επιφυλάσσει η νέα εισοδηματική πολιτική στους δημοσίους υπαλλήλους, τονίζει η ΑΔΕΔΥ. Ακόμη κατηγορεί την κυβέρνηση για υποχρηματοδότηση κρίσιμων κοινωνικών τομέων, μεγάλη αύξηση φόρων, και περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τι διεκδικεί.

93

Ανανέωση της λιτότητας και νέες απώλειες επιφυλάσσει η νέα εισοδηματική πολιτική στους δημοσίους υπαλλήλους, τονίζει η ΑΔΕΔΥ. Ακόμη κατηγορεί την κυβέρνηση για υποχρηματοδότηση κρίσιμων κοινωνικών τομέων, μεγάλη αύξηση φόρων, καθώς και περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Διεκδικεί μεταξύ άλλων, νέο μισθολόγιο με 1.300 ευρώ κατώτερο εισαγωγικό μισθό, διατήρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στο Ασφαλιστικό, μονιμοποίηση των εκτάκτων εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και προτρέπει τους δημοσίους υπαλλήλους για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, το πλαίσιο των θέσεων και διεκδικήσεών της, ενόψη του 33ου συνεδρίου της που πραγματοποιείται στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου, έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου.

Η εισοδηματική πολιτική οδηγεί σε νέες απώλειες για τους δημοσίους υπαλλήλους και ανανεώνει τη λιτότητα στους μισθούς και τις συντάξεις, υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές στο Δημόσιο σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2008.

Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση για υποχρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και για αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Ως προς το ασφαλιστικό, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική μείωσης των συντάξεων, αύξησης των ορίων ηλικίας και περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

«Οδεύουμε», τονίζει , «σε μια νέα περικοπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που θα προσλάβει την τελική της μορφή από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου του νέου έτους».

Τι διεκδικεί η ΑΔΕΔΥ

Ως προς τις διεκδικήσεις, σχετικά με το εισόδημα, η ΑΔΕΔΥ ζητά νέο μισθολόγιο με 1.300 ευρώ κατώτερο εισαγωγικό μισθό.

Ως προς το ασφαλιστικό, διεκδικεί τη διατήρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, τον υπολογισμό της σύνταξης στο 80% των αποδοχών με βάση τον μισθό εξόδου, καθώς και τη διατήρηση των ρυθμίσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ως προς τις εργασιακές σχέσεις, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τη μονιμοποίηση των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, τον περιορισμό των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων και την άμεση εφαρμογή του 35ωρου.

Για όλα αυτά τα αιτήματα, η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους εργαζομένους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 12ης Δεκεμβρίου που συνδιοργανώνει με τη ΓΣΕΕ. 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024