Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαίνια για το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών

Εγκαίνια για το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη Λεωφόρο Αθηνών 110, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη. Το Χρηματιστήριο έφυγε από την οδό Σοφοκλέους έπειτα από 73 χρόνια.

27

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη Λεωφόρο Αθηνών 110, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αξιόπιστη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην πρόοδο της οικονομίας. Από την αρχή, η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα την θωράκιση της κεφαλαιαγοράς από φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της».

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι για το Χρηματιστήριο Αθηνών ανοίγει μια νέα σελίδα, καθώς μετά τη συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Κύπρου, εξετάζονται συνεργασίες και με χρηματιστήρια άλλων χωρών της ευρύτερης περιοχής, καθώς το ΧΑ εκτός από τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με το βάθος και την τεχνογνωσία που διαθέτει μπορεί να παίξει ρόλο και στην ανάπτυξη άλλων χωρών της περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΧΑ, Σπύρος Καπράλος, είπε μεταξύ άλλων:

«Χρειάστηκε να περάσουν 33 πρόεδροι από το Χρηματιστήριο για να αποκτήσει κι αυτό το δικό του σπίτι. Αποτελεί, λοιπόν ξεχωριστή τιμή για μένα, τον 34ο στη σειρά πρόεδρο, να είμαι μαζί σας στα εγκαίνια του κτιρίου μας. Με την ολοκλήρωση και της μεταφοράς των τεχνολογικών μας συστημάτων, εδώ στη Λεωφόρο Αθηνών 110, θα έχουμε ένα σύστημα συναλλαγών και λειτουργίας που παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε εμάς και τους πελάτες μας. Το data centre μας είναι ένα από τα πλέον προηγμένα κέντρα δεδομένων και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα, που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ, ενώ πριν από 3 χρόνια ήταν 80 δισ. ευρώ, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν 125 εκατομμύρια και σήμερα ξεπερνάει τα 500, ενώ το 60% της καθημερινής συναλλακτικής δραστηριότητας προέρχεται από το εξωτερικό, πάνω από το 50% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς βρίσκεται στα χέρια διεθνών επενδυτών, ενώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας οι καθαρές εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό ξεπερνούν τα 18 δισ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε από την πλευρά του το καλύτερο δώρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζοντας τον δρόμο στο πλάι του κτιρίου από την οδό Πιπινέλη σε «οδό Χρηματιστηρίου».

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου βρέθηκαν οι υφυπουργοί Οικονομίας Νίκος Λέγκας, Αντώνης Μπέζας και Ιωάννης Παπαθανασίου και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου.

Επίσης, παρών ήταν ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024