Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τις έξι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής περιγράφει ο Γ.Αλογοσκούφης

Τις έξι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής περιγράφει ο Γ.Αλογοσκούφης

Τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της φορολογικής μεταρρύθμισης, τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους και του Ασφαλιστικού, την ανάπτυξη της περιφέρειας και την ενίσχυση του νέου αναπτυξιακού προτύπου περιγράφει ο Γ.Αλογοσκούφης ως προτεραιότητες της πολιτικής του.

71

Τις έξι βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης περιγράφει, με άρθρο του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που ακολούθησε μέχρι σήμερα το οικονομικό επιτελείο αποδίδει, ο κ. Αλογοσκούφης καθορίζει τις έξι βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ως εξής:

1. Η δεύτερη φάση της δημοσιονομικής εξυγίανσης για την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών έως το 2010 και τη σημαντική μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας.

2. Η συνέχιση της φορολογικής μεταρρύθμισης, με έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η ταυτόχρονη απλοποίηση και μείωση της φορολογίας ακινήτων, με κατάργηση των πολλαπλών επιβαρύνσεων.

3. Η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, ώστε να στοχεύει σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

4. Η ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και η ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου. «Η περιφέρεια είναι το κέντρο της αναπτυξιακής μας πολιτικής» υπογραμμίζει ο κ. Αλογοσκούφης.

5. Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, έπειτα από έναν ευρύ κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, που ξεκινά άμεσα. Προτεραιότητα δίνεται στην ενοποίηση Ταμείων, στην πλήρη μηχανοργάνωση, στον εξορθολογισμό των αναπηρικών συντάξεων, στον επανακαθορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και στην παροχή κινήτρων για παραμονή στην εργασία για όσους το επιθυμούν και πέραν των ορίων συνταξιοδότησης.

6. Η περαιτέρω ενίσχυση του νέου αναπτυξιακού προτύπου με έμφαση σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και εξωστρέφειας, καθώς και αυτές που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024