Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηροί έλεγχοι της Εφορίας στους φορολογούμενους με επιστροφή φόρου

Αυστηροί έλεγχοι της Εφορίας στους φορολογούμενους με επιστροφή φόρου

Aπό τον έλεγχο της Εφορίας θα περάσουν όσοι φορολογούμενοι έχουν φέτος επιστροφή φόρου αλλά και οι μισθωτοί που εμφάνισαν στη φορολογική τους δήλωση «φουσκωμένο» τον φόρο που παρακρατήθηκε στα εισοδήματά τους.

27

Aπό τον έλεγχο της Εφορίας θα περάσουν όσοι φορολογούμενοι έχουν φέτος επιστροφή φόρου αλλά και οι μισθωτοί που εμφάνισαν στη φορολογική τους δήλωση «φουσκωμένο» τον φόρο που παρακρατήθηκε στα εισοδήματά τους.

Όπως επισημαίνει η Ημερησία, φέτος έχει αυξηθεί πάνω από 50% ο αριθμός των φορολογούμενων που υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, αλλά και ο φόρος που επιστρέφει το Δημόσιο στους φορολογούμενους (910 ευρώ κατά μέσο όρο από 670 ευρώ πέρυσι) και η ηγεσία του υπουργείου Oικονομικών έδωσε εντολή να μην εκταμιευθεί κανένα ποσό αν πρώτα δεν ελεγχθεί ο φορολογούμενος με επιστροφή φόρου.

Oι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στις Eφορίες τους και να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις για την παρακράτηση φόρου, αποδείξεις για εκπιπτόμενες δαπάνες κ.λπ.) θα είναι όχι μόνο όσοι δικαιούνται μεγάλη επιστροφή φόρου (άνω των 1.500 ευρώ), αλλά και οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου κάτω από 1.500 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που από τον έλεγχο διαπιστώνεται ότι η επιστροφή φόρου που προέκυψε από την εκκαθάριση δεν τεκμηριώνεται από τα δικαιολογητικά και τα λοιπά αποδεικτικά έγγραφα που θα έχει προσκομίσει ο φορολογούμενος, θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα σημαντικού ύψους για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

Έλεγχος όμως θα γίνει και στους μισθωτούς, των οποίων οι βεβαιώσεις αποδοχών δεν εμφανίζουν την ορθή διαφορά 1,5% μεταξύ αναλογούντα και παρακρατούμενου φόρου.

Oι εφοριακοί κατά την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων διαπιστώνουν ότι πολλά λογιστήρια επιχειρήσεων παρακράτησαν το 2005 λιγότερο φόρο μισθωτών υπηρεσιών από τις αποδοχές των εργαζόμενων, καθώς εξακολουθούσαν να υπολογίζουν την έκπτωση του παρακρατούμενου φόρου με τον παλαιό συντελεστή (2,5%), ενώ από την 1η Iανουαρίου 2005 η έκπτωση υπολογίζεται με ποσοστό 1,5%.

Έτσι, χιλιάδες μισθωτοί παρέλαβαν φέτος λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών, αφού η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου ανέρχεται σε 2,5% αντί του ορθού 1,5%. Oι φορολογούμενοι που μετέφεραν στη φορολογική τους δήλωση τα λανθασμένα ποσά δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν την Εφορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024