Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάλα Βλάχας... όχι από τη Nestle, αλλά από τη Δέλτα

Γάλα Βλάχας… όχι από τη Nestle, αλλά από τη Δέλτα

Την υπογραφή μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας ανακοίνωσαν οι εταιρείες Nestle Ελλάς και η Δέλτα Συμμετοχών, με αντικείμενο τη μεταβίβαση της δραστηριότητας του συμπυκνωμένου γάλακτος Βλάχας από τη Nestle Ελλάς στον Όμιλο Δέλτα.

71

Την υπογραφή μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας ανακοίνωσαν οι εταιρείες Nestle Ελλάς και η Δέλτα Συμμετοχών, με αντικείμενο τη μεταβίβαση της δραστηριότητας του συμπυκνωμένου γάλακτος Βλάχας από τη Nestle Ελλάς στον Όμιλο Δέλτα.

Η δραστηριότητα αυτή περιλαμβάνει τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα Βλάχας, το εργοστάσιο της Nestle Ελλάς στο Πλατύ Ημαθίας, καθώς και τη ζώνη γάλακτος της Nestle Ελλάς στη βόρεια Ελλάδα.

Το ενδεικτικό τίμημα που θα καταβληθεί είναι 2,8 εκατ. ευρώ, πλέον το αντίτιμο των έτοιμων προϊόντων την ημέρα της συναλλαγής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η μεταβίβαση υπόκειται στη διενέργεια νομικών και οικονομικών ελέγχων, στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας, καθώς και στη λήψη των εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις άλλες αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Οι δύο εταιρείες προσδοκούν ότι η εν λόγω μεταβίβαση, εφόσον ολοκληρωθεί, θα αποβεί σε όφελος των εργαζομένων της επιχείρησης, της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και του καταναλωτικού κοινού γενικότερα.

Η Nestle Ελλάς δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά γάλακτος μόνο με το γάλα εβαπορέ. Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου Nestle, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη αγορά και να εστιάσει τη δραστηριότητά της σε άλλους τομείς στρατηγικής σημασίας γι αυτήν.

Ο Όμιλος Δέλτα δραστηριοποιείται στην αγορά του φρέσκου γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων γενικότερα. Πριν από δύο μήνες, η Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανική Γάλακτος ΑΕ εισήλθε στην αγορά του γάλακτος εβαπορέ, με το προϊόν «Νέα Γενιά». Η εξαγορά του σήματος Βλάχας θα ενισχύσει την παρουσία της Δέλτα σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς.


ΑΠΕ

Sports in

Απείλησε με Κέιν η Μπάγερν – Εντυπωσιακή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του Βινίσιους (vids)

Στο 29’ ο Βρετανός έκανε το βολ-πλανέ, αλλά ο Λούνιν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε – Στο 40’ ο Νόιερ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024