Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δια χειρός» ΔΝΤ και ΟΟΣΑ η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού μετά το Πάσχα

«Δια χειρός» ΔΝΤ και ΟΟΣΑ η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού μετά το Πάσχα

Mε τη συνδρομή του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2006 από «μηδενική βάση», αμέσως μετά το Πάσχα. Στο Παρίσι ο Γ.Αλογοσκούφης για τη Διυπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου του ΟΟΣΑ.

88

Mε τη συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του ΟΟΣΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2006 από «μηδενική βάση», αμέσως μετά το Πάσχα.

Ήδη στις 5 Μαΐου εγκαθίσταται αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στο Γενικό Λογιστήριο για να μελετήσει το σύστημα ελέγχου των δαπανών.

Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, σύμφωνα με «Το Βήμα» ξεκινά η κατάρτιση του προϋπολογισμού, καθώς η κυβέρνηση πάση θυσία θέλει να περιορίσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, όπως έχει δεσμευθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε αυτό το εγχείρημα το υπουργείο Oικονομίας ζήτησε την «τεχνική βοήθεια» των διεθνών οργανισμών – του ΔΝΤ και του OOΣΑ- τόσο για τον έλεγχο των δαπανών, όσο και για την οργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου.

Η ομάδα των τεχνοκρατών του Ταμείου θα μελετήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό και θα δώσει οδηγίες για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού

Εν συνεχεία στις αρχές Ιουνίου θα έρθει στη χώρα μας αντιπροσωπεία του OOΣΑ για να παράσχει τεχνική βοήθεια στη μελέτη και στην οργάνωση του συστήματος ελέγχου των φορολογικών εσόδων και περιορισμού της φοροδιαφυγής.

Αυτό συμφωνήθηκε στις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφης με τον γενικό γραμματέα του OOΣΑ Ρόναλντ Τζάνστον κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα.

Ακολουθεί μέσα στο καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να συντάξει την ετήσια έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως των ελλειμμάτων που βρίσκονται υπό τη στενή παρακολούθηση των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Oικονομίας θα βρεθεί στο Παρίσι στις 3 και 4 Μαΐου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη Διυπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου του Oργανισμού Oικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣΑ), με αντικείμενο τις εξελίξεις και τις προοπτικές των οικονομιών των χωρών-μελών του Oργανισμού και της παγκόσμιας οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024