Ένας πρωτοπόρος θεσμός για την πόλη

Διαγωνισμός καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία στον Πειραιά

Διαγωνισμός καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία στον Πειραιά
Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην καινοτόμο ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων  
in.gr audio player
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο διαγωνισμός καινοτομίας "Blue Growth" για τη γαλάζια οικονομία. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί πλέον έναν πρωτοπόρο και πρωτότυπο θεσμό για την πόλη του Πειραιά και σκοπό έχει να συμβάλει στην καινοτόμο ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο διαγωνισμός, που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Παπαστράτου», τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε από το URBACT της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ταλίν της Εσθονίας, για το Blue Growth, το οποίο θεωρήθηκε ως «βέλτιστη πρακτική πόλης».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 16 υποψήφιες ομάδες, που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες  και πρακτικές ενώπιον συμβουλίου κριτών, με τη συμμετοχή ειδικών από το χώρο της Ναυτιλίας, καθώς και πολυπληθούς κοινού. Βραβεύθηκαν συνολικά έξι ομάδες.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα "ferry hopper", που ανέπτυξε μια καινοτόμο πλατφόρμα online αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε νησιά που δεν συνδέονταν μέχρι τώρα μεταξύ τους, προσφέροντας πολλαπλά ταξίδια σε μία κράτηση.

Το δεύτερο στην ομάδα από το Ε.Μ.Π. "MESTOR" για την εφαρμογή της ιδέας μείωσης των εκπομπών ρύπων στα λιμάνια μέσω της ηλεκτροδότησης των πλοίων με ένα καινούριο σύστημα πρωτοπόρων μπαταριών.

Και το τρίτο, στην ομάδα "ELIMINATORE" για την κατασκευή μιας συσκευής με 20 έμβολα, που καθαρίζει αποτελεσματικά, με μικρότερο κόστος και χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες τα δίκτυα των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη