Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τρέχει» για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση η κυβέρνηση

«Τρέχει» για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση η κυβέρνηση

Πλησιάζει το ραντεβού της κυβέρνησης με τους θεσμούς εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση στην Αθήνα. Την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου - εκτός απρόοπτου - οι εκπρόσωποι των δανειστών καταφθάνουν στην Αθήνα. Ο προγραμματισμός είναι οι δανειστές να αναχωρήσουν τέσσερις ημέρες αργότερα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Πλησιάζει το ραντεβού της κυβέρνησης με τους θεσμούς εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση στην Αθήνα. Την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου – εκτός απρόοπτου – οι εκπρόσωποι των δανειστών καταφθάνουν στην Αθήνα. Ο προγραμματισμός είναι οι δανειστές να αναχωρήσουν τέσσερις ημέρες αργότερα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι να υπάρξει τεχνική συμφωνία έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, ώστε να την εγκρίνουν και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Το στοίχημα δεν είναι εύκολο καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομιών της Ευρωζώνης είναι λίγος και οι εκκρεμότητες αρκετές.

Αγώνας για την τρίτη αξιολόγηση

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υλοποιήσει περίπου 30 από τα 101 προαπαιτούμενα αλλά τις τελευταίες ημέρες ξεμπλόκαραν δύο ζητήματα για τα οποία οι δανειστές είχαν διαμηνύσει ότι χωρίς αυτά δεν κλείνει η αξιολόγηση.

Πρόκειται για τους φακέλους της ΔΕΗ και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ο Γιώργος Σταθάκης τα βρήκε με την αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν για τις μονάδες της ΔΕΗ οι οποίες θα πωληθούν προκειμένου να μειωθεί η λιγνιτική παραγωγή της επιχείρησης κατά 40%. Προς πώληση θα βγουν οι λιγνιτικές μονάδες Μελίτης στη Φλώρινα και Μεγαλόπολης στην Αρκαδία. Εκεί που ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ σήκωναν κόκκινη παντιέρα στο ενδεχόμενο πώλησης της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ, τώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιχειρηματολογεί για την επιτυχία της προωθούμενης δημιουργίας δύο ή τριών νέων ενεργειακών πόλων στη χώρα.

Το δεύτερο μεγάλο αγκάθι της αξιολόγησης, η διενέργεια μαζικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, επίσης φαίνεται να φεύγει από το προσκήνιο στο βαθμό όπου οι συμβολαιογράφοι αναστείλουν την αποχή έως το τέλος του έτους στην επαναληπτική γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας. Προηγήθηκε και σε αυτό το μέτωπο μια ριζική μεταστροφή της κυβέρνησης υπέρ της απρόσκοπτης διενέργειας των πλειστηριασμών ακινήτων.

Για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει μερικούς ακόμα κάβους. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων όπου υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις έχει καταγραφεί από τους δανειστές, οι περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα και μια σειρά δευτερεύουσας πολιτικής σημασίας νομοθετικές παρεμβάσεις μένει να οριστικοποιηθούν ώστε να κατατεθούν στη Βουλή υπό μορφήν πολυνομοσχεδίου ίσως και πριν τα Χριστούγεννα.

in.gr

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024