Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: Οδηγούν την οικονομία σε ασφυξία με εκτεταμένο εσωτερικό δανεισμό

Σταϊκούρας: Οδηγούν την οικονομία σε ασφυξία με εκτεταμένο εσωτερικό δανεισμό

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τους πόρους του δανείου και προχωρά σε εκτεταμένο δανεισμό μέσω των ταμειακών διαθεσίμων της γενικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση, με τις καθυστερήσεις και την ανικανότητά της, δεν αξιοποιεί τους προβλεπόμενους πόρους του δανείου, με αποτέλεσμα να καταφεύγει, για μία ακόμη φορά, σε εκτεταμένο εσωτερικό δανεισμό, μέσω του υποχρεωτικού “σκουπίσματος” των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης και μέσω της εσωτερικής στάσης πληρωμών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κεντρική διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων είναι, καταρχήν, επιθυμητή. Πρέπει όμως να γίνεται λελογισμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των φορέων και την καταθετική βάση των τραπεζών σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας και τονίζει ότι «για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αυτή η πρακτική έχει γίνει ο κανόνας. Με αποτέλεσμα να στερείται, άμεσα και έμμεσα, πολύτιμης ρευστότητας η πραγματική οικονομία», προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας και αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συνεπώς οδηγεί την οικονομία σε ασφυξία».

Ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «βασικός άξονας της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρό της κ. Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Αυτή μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και με τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης».

in.gr

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024