Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα παράταση για τη ρύθμιση αυθαιρέτων

Νέα παράταση για τη ρύθμιση αυθαιρέτων

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του υπουργείου Περιβάλλοντος. Στόχος, του σχεδίου νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, είναι η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων που οδήγησαν στη δημιουργία άναρχου και αυθαίρετου δομημένου περιβάλλοντος. Εν όψει της ψήφισης του και για να μην υπάρξει κενό νόμου, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα Ν.4178/2013 για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με του ΥΠΕΝ, στόχος του σχεδίου νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, είναι η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων που οδήγησαν στη δημιουργία ενός άναρχου και αυθαίρετου δομημένου περιβάλλοντος.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου και για να μην υπάρξει κενό νόμου, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα Ν.4178/2013 για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, η προθεσμία ορίζεται μέχρι την τελική δημοσίευση του νέου νομοσχεδίου σε ΦΕΚ, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δέκα με δεκαπέντε ημέρες.

Σημειώνεται ότι τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση έχουν υπογράψει οι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024