Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Χωρίς ρήτρα αίρεσης εφαρμογής μέτρων το νομοσχέδιο

Τσακαλώτος: Χωρίς ρήτρα αίρεσης εφαρμογής μέτρων το νομοσχέδιο

Δεν θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα «ρήτρα αίρεσης», όπως έχουν εισηγηθεί ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιτρέπει στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συζήτηση για το χρέος να επεκταθεί και μετά το Eurogroup του Μαΐου, καθώς οι συζητήσεις είναι πολύπλοκες και «όλοι μιλούν με όλους».

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος η συζήτηση για το χρέος να επεκταθεί και μετά το Eurogroup του Μαΐου, καθώς οι συζητήσεις είναι πολύπλοκες και «όλοι μιλούν με όλους».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα «ρήτρα αίρεσης», όπως έχουν εισηγηθεί ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιτρέπει στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο.

«Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο με τα μέτρα-αντίμετρα ρήτρα αίρεσης, ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε το χρέος, δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στην Βουλή, σύμφωνα με το skai.gr.

Το αίτημα για ρήτρα αίρεσης εφαρμογής των μέτρων σε περίπτωση μη ελάφρυνσης του χρέους πρότειναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού, την οποία κατόπιν επανέλαβαν πολλά κυβερνητικά στελέχη, ότι χωρίς αξιόπιστα μέτρα για τη βιωσιμότητας του χρέους δεν θα εφαρμοστούν οι νέες περικοπές. Ωστόσο, αυτό, είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε νόμο, εξηγούν με ψυχραιμία οι ειδικοί, οπότε μένει να αποδειχθεί έαν και κατά πόσο θα ισχύσει στην πράξη.

Αναφερθείς στο θέμα του χρέους είπε ότι όλοι συζητούν με όλους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συζήτηση αυτή να ξεπεράσει χρονικά το Eurogroup της 22ας Μαΐου και οι τελικές αποφάσεις να παρθούν στο Eurogroup του Ιουνίου.

Όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων επιβεβαίωσε τον προγραμματισμό για την 18η Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024