Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την αντιπολίτευση

Σόιμπλε: Να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την αντιπολίτευση

Μετά τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει θέμα δέσμευσης της αντιπολίτευσης στα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα και θα ισχύσουν αργότερα. «Σε όλες τις χώρες με πρόγραμμα, επέμεναν οι θεσμοί να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την ανιπολίτευση, ανεξάρτητα από τη διενέργεια εκλογών» είπε. Νωρίτερα, παρόμοια δήλωση είχε κάνει και ο γάλλος ΥΠΟΙΚ, όμως υπήρξε διάψευση από το ΔΝΤ.

Μετά τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει θέμα δέσμευσης της αντιπολίτευσης στα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα και θα ισχύσουν αργότερα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «σε όλες τις χώρες με πρόγραμμα, επέμεναν οι θεσμοί να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την ανιπολίτευση, ανεξάρτητα από τη διενέργεια εκλογών. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό λέγοντας πως οι αλλαγές δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν από το 2020. «Μέχρι τότε όμως θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη. Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει ‘είμαστε εναντίον’, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα» ανέφερε.

Νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει «περιέργη» την απαίτηση του ΔΝΤ να ζητά και από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να στηρίξει τα μέτρα μετά το 2019.

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Σαπέν συμπληρώνοντας πως πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως.

Πάντως, το Ταμείο διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς. Αξιωματούχος του ανέφερε πως το Ταμείο δεν έχει ζητήσει κανενός είδους διαβεβαιώσεις από την ελληνική αντιπολίτευση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024