Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Από το 2018 η συζήτηση για το χρέος

Σόιμπλε: Από το 2018 η συζήτηση για το χρέος

Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να ανοίξει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος από το 2018, εάν αυτό το βήμα κριθεί απαραίτητο.

Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε την Τρίτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να ανοίξει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος από το 2018, εάν αυτό το βήμα κριθεί απαραίτητο.

Επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και πως στόχος είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Εάν επιτευχθεί συμφωνία από όλες τις πλευρές, είμαι σίγουρος ότι αυτή θα προχωρήσει» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup του περσινού Μαΐου, η οποία προβλέπει πως επί της αρχής θα πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους από το 2018 και -όπως είπε- εάν, αντίθετα με τα προσδοκόμενα, χρειάζονται ανάλογα μέτρα, αυτά θα μπορούσαν να εισαχθούν.

Για το Brexit

Αναφορικά με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως είναι απαραίτητο τα υπόλοιπα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμείνουν ενωμένα και εκτίμησε πως οι διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι δύσκολες και περίπλοκες.

Σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους πως η παραμονή στην ΕΕ έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την αποχώρηση από αυτήν.

«Τώρα είναι σημαντικό εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 να παραμείνουμε ενωμένοι» δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να σταλεί το μήνυμα σε άλλες χώρες της ΕΕ ότι δεν θα πρέπει να μπουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, με το σκεπτικό ότι μπορούν να έχουν τα πλεονεκτήματα της παραμονής της ΕΕ χωρίς να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Σόιμπλε, που δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία είναι ανοικτή σε νέες μορφές συνεργασίας με τη Βρετανία, έχει πει στο παρελθόν ότι θέλει μια «εύλογη» συμφωνία Brexit για το Σίτι του Λονδίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024