Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών

Κομισιόν: Άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών

Άγνοια για την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενισχύοντας την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών βρίσκονται σε στασιμότητα με τη μία πλευρά να ρίχνει τις ευθύνες στην άλλη για αυτό το «κόλλημα». Επανέλαβε πάντως την προσήλωση της Κομισιόν στην επίτευξη συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση, αν και «αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς». Ευκαιρία για εκτίμηση της κατάστασης το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, είπε.

Άγνοια για την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βανέσα Μοκ, στην πρώτη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το νέο έτος, ενισχύοντας την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών βρίσκονται σε στασιμότητα με τη μία πλευρά να ρίχνει τις ευθύνες στην άλλη για αυτό το «κόλλημα».

«Δεν έχω παραπάνω λεπτομέρειες σε αυτό» ήταν η χαρακτηριστική απάντησή της όταν ρωτήθηκε για το πότε επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

Υποστήριξε πάντως ότι οι Βρυξέλλες παραμένουν προσηλωμένες στην επίτευξη συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας, ωστόσο, με νόημα ότι «αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

«Η Κομισιόν παραμένει δεσμευμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά από όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024