Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Οι παροχές Τσίπρα δεν φαίνονται συμβατές με τη συμφωνία

Ντάισελμπλουμ: Οι παροχές Τσίπρα δεν φαίνονται συμβατές με τη συμφωνία

Την αναβολή της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε αναμένεται η ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τυπου του προέδρου του Eurogroup. Μάλιστα κάνει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «οι θεσμοί έχουν συμπεράνει πως οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας». Επιιβεβαιώνει δε την έντονη ενόχληση του Βερολίνου μιλώντας για ενστάσεις που πάγωσαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Την αναβολή της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε αναμένεται η ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τυπου του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς στο Twitter.

Μάλιστα κάνει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «οι θεσμοί έχουν συμπεράνει πως οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας». Επιβεβαιώνοτας δε την έντονη ενόχληση του Βερολίνου μιλώντας για ενστάσεις κρατών-μελών που πάγωσαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Για τη στάση αναμονής που κρατά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε σχέση με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος είχε ενημερώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Ειδικότερα με ανάρτησή του στο twitter ο Μ.Ρέινς αναφέρει: «Οι θεσμοί έχουν συμπεράνει πως οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας. Κάποια κράτη-μέλη το βλέπουν επίσης έτσι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομοφωνία τώρα για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

«Θα περιμένουμε την ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών το Ιανουάριο», κατέληξε ο Μ. Ρέινς.

«Συνιστώ ηρεμία, συνεχίζονται οι συζητήσεις» ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μπαίνοντας στην διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς στο Χίλτον. Είχαν προηγηθεί ερωτήματα δημοσιογράφων για το θέμα του ESM.

«Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» δήλωσε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, αργά το απόγευμα, στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

Νωρίτερα και μετά την ανακοίνωση του ESM, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «οι θεσμοί ζητούν πρόσθετες διευκρινήσεις για τις παροχές του πρωθυπουργού στους συνταξιούχους και τα νησιά και σε αυτό το πλαίσιο διαπραγματευόμαστε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024