Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσγειώνει το ΔΝΤ: Ανεπαρκή τα μέτρα για το χρέος με τέτοια πλεονάσματα

Προσγειώνει το ΔΝΤ: Ανεπαρκή τα μέτρα για το χρέος με τέτοια πλεονάσματα

Καλωσόρισε το ΔΝΤ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup για το χρέος, κρίνοντας όμως ότι δεν είναι επαρκή. Το ΔΝΤ, επισήμανε αξιωματούχος, επιμένει οι στόχοι για τα πλεονάσματα μετά το 2018 να μην ξεπερνούν το 1,5%, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι άδικο να κατηγορείται το Ταμείο για εμμονή στη λιτότητα. «Για όσο λιγότερα χρόνια διατηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, τόσο μικρότερο θα είναι το κακό για την ανάπτυξη» εξήγησε.

Καλωσόρισε το ΔΝΤ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είναι επαρκή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος αξιωματούχος -ο οποίος δεν κατονομάζεται- επεσήμανε πως το ΔΝΤ επιμένει οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 να μην ξεπερνούν το 1,5%, εκτιμώντας ότι οποιοσδήποτε υψηλότερος στόχος είναι μη ρεαλιστικός.

«Δεν μπορεί να κατηγορούμαστε ότι θέλουμε λιτότητα. Εμείς να ζητάμε στόχο που δεν απαιτεί λιτότητα, άλλοι να συμφωνούν σε μη ρεαλιστικούς στόχους που απαιτούν λιτότητα και τελικά να βρισκόμαστε διαρκώς εμείς στο στόχαστρο» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως για όσο λιγότερα χρόνια διατηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, τόσο μικρότερο θα είναι το κακό για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς το ποσοστό του 3,5% απαιτεί μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

Παράλληλα, κάλεσε την Αθήνα και τις Βρυξέλλες να παρουσιάσουν τα μέτρα που θα λάβουν, εφόσον συμφωνήσουν ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα να παραμείνει στο 3,5%, μετά το 2018.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024