Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Με μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους ο Ομπάμα στην Αθήνα

Με μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού αναμένεται να ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, θα φτάσει την Τρίτη στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Με μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό, σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού αναμένεται να ταχθεί υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, θα φτάσει την Τρίτη στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσης.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ο ίδιος ασχοληθεί προσωπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με τον Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα «ο πρόεδρος θα επαινέσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Ρόουντς επισήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει: «Συμφωνούμε με το ΔΝΤ ότι η διευθέτηση του χρέους είναι καθοριστική για να επανέλθει η βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία».

Παράλληλα,οκ. Ρόουντς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει αν συνεχίσει να εστιάζει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της διασφαλίσουν μεταξύ άλλων την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες μέχρις ότου πρόεδρος να φύγει από τη θέση του» είπε ο ίδιος.

Αποκάλυψε δε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε χρόνια να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι δεδομένης της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, της ταύτισης απόψεων για οικονομική σταθερότητα, τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024