Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία: Οποιαδήποτε κύρωση από ΕΕ θα ήταν «άδικη και αντιπαραγωγική»

Πορτογαλία: Οποιαδήποτε κύρωση από ΕΕ θα ήταν «άδικη και αντιπαραγωγική»

Θα ήταν «αδικαιολόγητο και αντιπαραγωγικό να επιβληθεί η παραμικρή κύρωση στην Πορτογαλία», δήλωσε ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, αντιδρώντας στην απόφαση του Ecofin για έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων για δημοσιονομική παρέκκλιση σε βάρος Λισαβόνας και Μαδρίτης. Όλη η διαδικασία κινείται σε λάθος κατεύθυνση, πρόσθεσε, και διαβεβαίωσε για επαναφορά φέτος του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ χωρίς έκτακτα μέτρα.

Θα ήταν «αδικαιολόγητο και αντιπαραγωγικό να επιβληθεί η παραμικρή κύρωση στην Πορτογαλία», δήλωσε ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ να δώσουν το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων για δημοσιονομική παρέκκλιση σε βάρος της Λισαβόνας και της Μαδρίτης.

Όλη αυτή η διαδικασία κινείται σε λάθος κατεύθυνση, πρόσθεσε ο πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός μιλώντας στον Τύπο στη Λισαβόνα, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα επαναφέρει φέτος το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ (σ.σ. το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ) «χωρίς να προσφύγει σε ένα σχέδιο Β ή σε έκτακτα μέτρα» για την επίτευξη της δημοσιονομικής της προσαρμογής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024