Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: ΕΕ και Βρετανία να εξασφαλίσουν ομαλή μετάβαση στη νέα σχέση

ΔΝΤ: ΕΕ και Βρετανία να εξασφαλίσουν ομαλή μετάβαση στη νέα σχέση

Το «ΔΝΤ καλεί τις αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη να εργαστούν από κοινού για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε μια νέα οικονομική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ. Τονίζει τη σημασία να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες και οι γενικοί στόχοι της διαδικασίας αυτής, και εκφράζει την ισχυρή υποστήριξή της στην Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤ για τον εφοδιασμό με ρευστότητα προς το τραπεζικό σύστημα.

Το «ΔΝΤ καλεί τις αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη να εργαστούν από κοινού για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε μια νέα οικονομική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τονίζει τη σημασία να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες και οι γενικοί στόχοι της διαδικασίας αυτής, και εκφράζει την ισχυρή υποστήριξή της στην Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να περιορίσουν υπερβολική χρηματοοικονομική αστάθεια.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ παροτρύνει τις βρετανικές και ευρωπαϊκές αρχές να εργαστούν για μια ομαλή μετάβαση προς την εφαρμογή της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Λαμβάνουμε υπόψιν την απόφαση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

«Παροτρύνουμε τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης να εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση σε μία νέα οικονομική σχέση… που θα περιλαμβάνει ξεκάθαρες διαδικασίες».

«Στηρίζουμε ένθερμα τις δεσμεύσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και της ΕΚΤ να παράσχουν ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και να περιορίσουν την υπερβολική χρηματοοικονομική αστάθεια. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα μέλη μας όπως χρειαστεί», αναφέρει ακόμη η Λαγκάρντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024